tromaktiko: Μέτρα για επιβολή της τάξης στο μόλο της Κάτω Πάφου

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Μέτρα για επιβολή της τάξης στο μόλο της Κάτω Πάφου



Μέτρα για τον ευπρεπισμό του μόλου της Κάτω Πάφου λαμβάνει ο Δήμος Πάφου, με στόχο να εκλείψει η εικόνα της αναρχίας που παρατηρήθηκε το καλοκαίρι, αλλά και τις...
προηγούμενες τουριστικές σεζόν με τις αυθαίρετες τοποθετήσεις περιπτέρων, πάγκων και τραπεζιών διαφόρων επαγγελματιών στην είσοδο του λιμανιού.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι η δημοτική Αρχή δρομολογεί εκ νέου τις διεργασίες και επαφές με τους επαγγελματίες διαφόρων κλάδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, όπως ιδιοκτήτες υπηρεσιών θαλασσίων αθλημάτων, πωλητές σουβενίρ, ζωγράφους ή πωλητές εκδρομών, ώστε να αποφασισθεί από κοινού η διαδικασία λειτουργίας τους με τρόπο που να μην ενοχλούν τους διερχόμενους επισκέπτες και να μην προκαλούν οπτική οχληρία στην περιοχή.

Μιλώντας στον «Φ» ο δημοτικός σύμβουλος Χρύσανθος Σαββίδης τόνισε ότι η διαδικασία αυτή αναλαμβάνεται από την τοπική Αρχή μετά τη διαπίστωση ότι οι συμφωνίες που συνομολογήθηκαν το προηγούμενο διάστημα δεν εφαρμόζονται και ο μόλος έχει καταστεί και πάλι «αραβικό παζάρι», κατά την έκφρασή του.

«Ο δήμος καθιστά σαφές ότι μετά και την απρόσκοπτη εργασία των επαγγελματιών το προηγούμενο καλοκαίρι, με την τεράστια τουριστική αύξηση», είπε, «πλέον η αυθαίρετη δραστηριότητα κάθε επαγγελματία θα πρέπει να τερματιστεί. Ανοχή και στραβά μάτια, όπως συχνά συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, δεν πρόκειται να υπάρξει στο εξής, δεδομένης και της σκληρής κριτικής που δέχθηκε η Πάφος σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις πρόσφατα».

Δήμος Πάφου και τουριστικοί φορείς εμφανίζονται επίσης ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την στάση των επαγγελματιών του κλάδου, αφού θεωρούν ότι η συνεχείς υπαναχωρήσεις τους από τα συμφωνηθέντα έχει αρνητικές επιπτώσεις για ολόκληρο το τουριστικό προϊόν της Πάφου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!