tromaktiko: Συγκέντρωση Αγανακτισμένων Θεσσαλονίκης

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Συγκέντρωση Αγανακτισμένων Θεσσαλονίκης



Μόλις γύρισα σπίτι από τη συγκέντρωση των αγανακτισμένων στη Θεσ/νίκη. Δεν έχω νιώσει μεγαλύτερη απογοήτευση στη ζωή μου από την αποψινή.
Προφανώς εμάς τους Θεασσαλονικείς δεν μας έχουν αγγιξει τα μέτρα που με το ζόρι μας επιβαλλει η κυβέρνηση τα 2 τελευταία χρόνια, αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι είμασταν μαζεμένοι τόσο λίγοι άνθρωποι. Έβλεπα με στεναχώρια τα λεωφορία γεμάτα νέους ανθρώπους που κατέβαιναν στο κέντρο για τη Σαββατιατικη διασκέδασή τους, κοιτώντας μας εμάς τους λίγους με απορία και ίσως μέσα τους γελούσαν και μας θεωρούσαν ανόητους και γραφικούς. Αναρωτιόμουν αν αυτά τα παιδιά που είναι μαθητές, φοιτητές, άνεργοι έχουν καταλάβει τι συμβαίνει. Κι αν δεν έχουν καταλάβει δεν έχουν γονείς που πληρώνουν τα χαράτσια για να τους περιγράψουν το μέλλον αυτής της χώρας? Ίσως πάλι να μην τους νοιάζει γιατί σκέφτονται ότι έτσι όπως πάει η κατάσταση σύντομα η πόλη μας θα είναι επαρχία των Σκοπίων οπότε τα μέτρα της Ελλάδας δεν θα μας επηράζουν. Κρίμα γιατί εγώ θυμάμαι ότι το Πολυτεχνείο το έκαναν οι άνθρωποι και τραβήξαν όλο το λαό μαζί τους. Αν οι νέοι μας έχουν αποχαυνωθεί από το facebook,τα smartphones και τα i-pad και τις εξεγέρσεις του καλοκαιριού τις είδαν μόνο σαν ευκαιρία να πιούν καφέ στο Λευκό Πύργο μες στον ήλιο, τότε εμείς οι γονεις πρέπει να τους ξεσηκώσουμε και να τους βγάλουμε στους δρόμους. Να τους θυμήσουμε ότι οι 300 του Λεωνίδα δεν είναι μόνο ταινία του HOLLYWOOD αλλά πραγματικό γεγονός από την ιστορία μας. Να τους θυμήσουμε ότι αυτοί οι 300 στις Θερμοπύλες έγιναν 10 χιλιάδες στις Πλαταιές.
Ξυπνήστε συμπολίτες μου! Δεν διαμαρτύρονται μόνο αυτοί που δεν έχουν να φάνε αλλά κι αυτοί που κινδυνεύουν να χάσουν το φαϊ τους. Δεν διαμαρτύρονται μόνο αυτοί που δεν έχουν δουλειά ή δεν θα έχουν να ζεσταθούν το χειμώνα, αλλά κι αυτοί που ίσως χάσουν τη δουλειά τους και θα κρυώσουν το χειμώνα. Όλοι μαζί πρέπει να αγωνιστούμε για να σωθούμε κι αν σας κούρασα δεν θα ζητήσω συγνώμη κι αν σας πρόσβαλα χαλλλλαροί Θεσσαλονικείς μου πάλι δεν λυπάμαι. Λυπάμαι που η πόλη μας ήταν ο μεγάλος απών στη παγκόσμια συγκέντρωση κατά των τυράνων.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!