tromaktiko: Συνεχίζεται το μπαράζ των κινητοποιήσεων

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Συνεχίζεται το μπαράζ των κινητοποιήσεων



Σε καταλήψεις έχουν προχωρήσει εργαζόμενοι στα κτίρια των υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Επίσης, με τούβλα έχτισαν σήμερα την πόρτα των κεντρικών γραφείων της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, επί της οδού Τσιμισκή, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, συνεχίζοντας για δεύτερη ημέρα τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Η κατάληψη ξεκίνησε στις 6 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι και τις 2.30 το μεσημέρι, ενώ με την κίνησή τους οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ φρενάρουν ουσιαστικά και τον διαγωνισμό που τρέχει για την αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης της επιχείρησης, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΕΥΑΘ και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, Δημήτρης Βασιλειάδης.

Στη 1.30 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση θα έχουν γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους. Πάντως, εισήγηση του κ. Βασιλειάδη θα είναι η συνέχιση των κινητοποιήσεων, με τη μορφή καταλήψεων και μάλιστα διαρκείας.

Απεργίες

Σε 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Θα λειτουργήσουν ο προαστιακός και τα ταξί.

Κλειστά θα είναι μέχρι την Πέμπτη τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, λόγω της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού. Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου του υπουργείου.

Απεργούν σήμερα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών. Ζητούν μεταξύ άλλων την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν και το 60%.

Τρίωρες στάσεις εργασίας στην λήξη και την έναρξη της βάρδιας έχει εξαγγείλει η ΟΛΜΕ, ενώ δίωρη στάση κήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία. Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο διοργανώνεται στις 2 μετά το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Υπενθυμίζεται ότι την παράταση των κινητοποιήσεων για ακόμα μια εβδομάδα, έως τις 19 Οκτωβρίου, αποφάσισε η ΠΟΕ- ΟΤΑ.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία από τη Δευτέρα στις 6 το πρωί έως την Τετάρτη στις 6 το πρωί επίσης, λόγω της απεργίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Οι μηχανοδηγοί και ηλεκτροδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξήγγειλαν τριήμερη απεργία για τις 18,19 και 20 Οκτωβρίου. Χειρόφρενο στις 19 Οκτωβρίου αναμένεται να σηκώσουν τα ταξί και τα βυτιοφόρα Δημόσιας Χρήσης.

Σε 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Θα λειτουργήσουν ο προαστιακός και τα ταξί.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!