tromaktiko: Αλαλούμ με τους φαρμακοποιούς του ΕΣΥ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Αλαλούμ με τους φαρμακοποιούς του ΕΣΥ



Δεν εξαιρούνται οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί από την 'εφεδρεία' που προωθεί η κυβέρνηση.Γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ έχουν εξαιρεθεί ρητά, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τους 250 φαρμακοποιούς του ΕΣΥ, οι οποίοι διαχειρίζονται πάνω από 1,2 δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως.

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ) προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι το πρωτοφανές αυτό σκηνικό, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα νοσοκομειακά φαρμακεία!

Οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν τα εξής:

Αν και είναι οι μοναδικοί επιστήμονες, μετά τους γιατρούς που με τον Νόμο 2519/97 κατέχουν μόνιμες οργανικές, διαβαθμισμένες θέσεις με βαθμό διευθυντή, επιμελητή Α΄, Β΄ και Γ΄ ΕΣΥ και ανήκουν στην Ιατρική Υπηρεσία, κινδυνεύουν να καταταγούν σε διαφορετικούς κλάδους, με άλλο βαθμολόγιο.

Ξαναγυρίζουν 14 χρόνια πίσω. Έπειτα από μακροχρόνιους αγώνες για την αναβάθμιση του επαγγέλματος και τις προσπάθειες να υποστηριχθεί το ΕΣΥ, διαγράφονται από παντού.

Από την εργασιακή εφεδρεία εξαιρούνται ιατροί, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Οι 250 νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί, αν και ανήκουν στην Ιατρική Υπηρεσία, δεν υπάγονται σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες, με κίνδυνο να κλείσουν φαρμακευτικά τμήματα νοσοκομείων σε όλη τη χώρα

Ουδεμία αναφορά γίνεται στα φαρμακευτικά τμήματα και στους νοσοκομειακούς φαρμακοποιούς, στο πλαίσιο της Λειτουργικής Αναδιάταξης των Μονάδων Υγείας του ΕΣΥ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!