tromaktiko: Παρέλυσε το Ρέθυμνο από την καθολική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Παρέλυσε το Ρέθυμνο από την καθολική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης




Από νωρίς το πρωί, η εικόνα που παρουσίασε το Ρέθυμνο ήταν τέτοια που προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε, το ανθρωπάκο ποτάμι δηλαδή, που κυριολεκτικά πλημμύρισε τους δρόμους... του Ρεθύμνου δημιουργώντας τη μεγαλύτερη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας που έχει καταγραφεί στο Ρέθυμνο από τα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί από το χώρο του Εργατικού Κέντρου όπου εκπρόσωποι φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων απηύθυναν χαιρετισμό.


Η πορεία των διαδηλωτών ενώθηκε στη Λ. Κουντουριώτη με τους οδηγούς ταξί, τους αυτοκινητιστές Δ.Χ. φορτηγών αυτοκινήτων και με οδηγούς απορριμματοφόρων που συμμετείχαν με τα οχήματά τους, κορνάροντας συνέχεια και δημιουργώντας μια πρωτόγνωρη εικόνα για τα ρεθεμνιώτικα δεδομένα.
Στη γενική απεργία συμμετείχαν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, έμποροι και εμποροβιοτέχνες και συνταξιούχοι, ενώ όσον αφορά το συλλαλητήριο σύμφωνα και με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις η συμμετοχή έφτασε και ξεπέρασε κατά πολύ τους 3.000 διαδηλωτές.




Η πορεία διαμαρτυρίας κατέληξε στην αντιπεριφέρεια, όπου οι διαδηλωτές εισήλθαν στο ήδη υπό κατάληψη κτήριο από τους εκεί υπαλλήλους, όπου και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!