Όλα αυτά τα «μαύρα» μαντάτα προκύπτουν από επιδημιολογική μελέτη του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ).
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την εν λόγω μελέτη τα επεισόδια κατάθλιψης είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τα οικονομικά προβλήματα αφού όσοι είναι αντιμέτωποι με αυτά έχουν τριπλάσιο ποσοστό (20,9%) εμφάνισης τέτοιων επεισοδίων σε σχέση με όσους είναι σε λίγο καλύτερη οικονομική κατάσταση(6,2%).
Επιπλέον εντύπωση προκαλεί ότι 21,2% των ανθρώπων που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση κάνουν σκέψεις αυτοκτονίας.
Αξιοσημείωτο είναι ότι τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρήθηκε μια ποσοστιαία αύξηση της τάξης του 15,3% των ανθρώπων που είπαν πως τον τελευταίο μήνα ένιωσαν μελαγχολία σε καθημερινή βάση για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.
Ακόμη 8 στους 100 Έλληνες προέκυψε να εμφανίζουν συμπτωματολογία κλινικής κατάθλιψης που χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας.
Σημειώνεται ότι από το 2009 50% έχει αυξηθεί το ποσοστό των ανθρώπων που δηλώνουν ότι δυσκολεύονται να καλύψουν την δόση ενός τραπεζικού δανείου ενώ υπερδιπλασιάστηκαν τα ποσοστά αυτών που δίνουν την ίδια απάντηση όσον αφορά το νοίκι και τα δίδακτρα των φροντιστηρίων.
tosokaki.blogspot.com