tromaktiko: Τα “κακά παιδιά” της μικρής οθόνης

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Τα “κακά παιδιά” της μικρής οθόνης



Σχεδόν όλες οι τηλεοπτικές σειρές έχουν κι από έναν ήρωα που μπορεί να χαρακτηριστεί ως «κακό παιδί». Τον ξεχωρίζεις αμέσως:
είτε φοράει δερμάτινο jacket σαν άλλος James Dean και είναι έτοιμος για καβγά, είτε απλά έχει ένα μοναδικό ταλέντο στο να ραγίζει ανυποψίαστες γυναικείες καρδιές. Πάντα όμως, έχει ένα μελαγχολικό βλέμμα, κρύβει μυστικά γύρω από το παρελθόν του και αργά ή γρήγορα, ερωτεύεται μια γυναίκα που βγάζει στην επιφάνεια τον καλό του εαυτό. Και ενώ στη ζωή αυτό που θέλουν οι γυναίκες είναι ένα καλό παιδί, σαν τηλεθεάτριες τους γοητεύουν αυτοί ακριβώς οι σκοτεινοί και μυστήριοι χαρακτήρες.
Παρακάτω, ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα κακών παιδιών της τηλεόρασης, που όλες αγαπήσαμε:

Jess Mariano (Milo Ventimiglia) – Gilmore Girls

Λιγομίλητος, αντικοινωνικός, μυστικοπαθής, πρώτος στους καβγάδες, γνωρίζει την καθώς πρέπει Rory και κάνει προσπάθειες να αλλάξει για χάρη της. Μέσα από τη σχέση αυτή, αποκαλύπτεται η ρομαντική του φύση, που κρύβει καλά κάτω από το σκληρό του προφίλ. Οι fans της σειράς, ακόμη αναρωτιούνται γιατί η Rory διάλεξε τελικά να είναι με τον ξενέρωτο Dean.

Ryan Atwood (Ben McKenzie) – The O.C.

Ένας παρόμοιος με τον Jess χαρακτήρας, ο Ryan, εγκληματίας λόγω συνθηκών που με τη βοήθεια του Sandy Cohen προσπαθεί να αφήσει πίσω του το βρώμικο παρελθόν του και να ενταχθεί στην υψηλή κοινωνία του Orange County κάνοντας μια νέα αρχή. Δυστυχώς όμως, δε σταματάει να προκαλεί φασαρίες ούτε και εκεί, είτε για να προστατεύσει την αξιοπρέπειά του, είτε αυτούς που αγαπάει, που δεν είναι άλλοι από το νέο του φίλο Seth και την αγαπημένη του Marissa.

Chuck Bass (Ed Westwick) – Gossip Girl

Περιζήτητος εργένης, γόνος πλούσιας οικογένειας, που με το στυλ και τη βαθειά, ζεστή φωνή του γοητεύει όλα τα θηλυκά του Upper East Side και φυσικά το εκμεταλλεύεται σε κάθε ευκαιρία. Παίρνει πάντα αυτό που θέλει, με κάθε τρόπο και πεθαίνει για παιχνίδια συνομωσίας και εκδίκηση. Αχίλλειος πτέρνα του η Blair Waldorf, στην οποία δε μπορεί να κρύψει την ευαισθησία που κρύβει μέσα του.

James ‘Sawyer’ Ford (Josh Holloway) – Lost

Μπορεί να είναι πεισματάρης, «παρτάκιας» και λίγο άγριος (στα πρώτα τουλάχιστον επεισόδια), ωστόσο με τα απίστευτα μάτια του και τους κοιλιακούς του, τρέλανε το γυναικείο τηλεοπτικό κοινό, που δε θα του κακοφαινόταν να ναυαγήσει σε ένα έρημο νησί, αρκεί να ήταν και αυτός μαζί.

Damon Salvatore (Ian Somerhalder) – The Vampire Diaries

O Damon είναι ένας βρικόλακας “serial killer”, που κάνει τα πάντα για να βρει το επόμενο θύμα του και χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του σε κάθε ευκαιρία προς όφελός του. Η ανθρώπινή του φύση, όμως, δε λέει να τον αφήσει, με αποτέλεσμα να ερωτευτεί παράφορα την κοπέλα του αδερφού του, την Elena, και να είναι πάντα εκεί για να την προστατεύει. Το youtube είναι γεμάτο με σκηνές από τα επεισόδια όπου είναι ημίγυμνος και τα «χτυπήματα» είναι πολλά. Φυσικά, όχι άδικα…

Don Draper (Jon Hamm) – Mad Men

Μπορεί στη δουλειά του να είναι υπεύθυνος και υπερασπιστής της ηθικής, ωστόσο η αδυναμία του στο ωραίο φύλο δεν τον αφήνει να είναι σωστός οικογενειάρχης και σύζυγος. Του συγχωρούμε όμως την απιστία του, γιατί κανείς δεν είναι τόσο ωραίος φορώντας κοστούμι όσο ο κύριος Draper.

universitas.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!