tromaktiko: Για τους αδίκως διαμαρτυρόμενους κλάδους

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Για τους αδίκως διαμαρτυρόμενους κλάδους



Έχω μια απορία για τις ποικιλόμορφες διαμαρτυρίες και συγκρούσεις αυτών των ημερών.

Είναι δυνατόν ολοι οι διαμαρτυρόμενοι να εχουν δίκαιο;

Δίκαιο εχουν οι ταξιτζήδες, οι οδοκαθαριστές, οι δικηγόροι, οι φαρμακοποιοί, οι περιπτεράδες οι δημόσιοι υπάλληλοι και τόσοι άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι.

Πιστεύω οτι οι πιο πολλοί απ' αυτούς διαμαρτύρονται αδικα.

Ας πάρουμε με τη σειρά τις διάφορες ομάδες διαμαρτυρομένων.

Γνωρίζουμε οτι οι πρώτοι Ταξιτζήδες πήραν τις άδειες με μία αίτηση και ένα χαρτόσημο και επειδή απο το 1970 δεν ξαναδόθηκαν αδειες ,ολες οι παλιές άδειες πωλούνται στη μαυρη αγορά.

Τώρα που υπάρχουν πολλοί ανεργοι νεοι με επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης , τι πρεπει να κάνουν; Η ν' αγοράσουν άδεια ταξί αλλά χρειάζονται παρα πολλά χρήματα και δεν τα έχουν, η να δουλέψουν σαν οδηγοί σε ιδιοκτήτη που εχει πολλές αδειες ταξί. Αυτό που παει να γίνει είναι το δικαιότερο και επρεπε να γίνει εδώ και πολλά χρόνια.

Οι Εργάτες καθαριότητας, οι μοναδικοί που κανουν ανθυγιεινή δουλειά και εχουν δικαιο, εχουν ομως μπροστά συνδικαλιστές που προσελήφθησαν ίσως στην καθαριότητα αλλά ποτέ δεν εκαναν αυτή την δουλιά, γιατί μετατάχθηκαν σαν πιο ξύπνιοι σε Διοικητικές θέσεις και παίρνουν τις αμοιβές που έπρεπε να πάνε αποκλειστικά στους εργάτες.

Σαν π.χ. κάποιον απ' αυτούς που μπροστά στην τηλεόραση διαμαρτύρονταν επειδή του μείωσαν τις αποδοχές απο 42000 ευρώ σε 34000 ευρώ ,ποσά που στον ιδιωτικό τομέα είναι απλησιαστα και για τους πιο περιζήτητους επιστήμονες.

Οι Δικηγόροι που με τα διάφορα Δικονομικά τερτίπια καθυστερούν τις δικαστικές υποθεσεις ,με αποτέλεσμα να χρονίζουν χιλιάδες υποθέσεις και εξ αιτίας αυτού να μένουν ατιμώρητοι χιλιάδες πραγματικοί ενοχοι, που ομως μπορούν και πληρώνουν Επώνυμο δικηγόρο.

Οι παλαιοί Φαρμακοποιοί που είχαν την τύχη να ενοικιάσουν το 1980 μια πολύ καλή θέση και τώρα η πουλάνε με αέρα αυτή τη θέση η στέλνουν τα παιδιά τους στις Ανατολικές χωρες και αγοράζουν ενα Πτυχίο, ωστε να συνεχίσουν αυτό προσοδοφόρο επάγγελμα στην ιδια θέση για άλλα σαράντα χρόνια.

Για τους Περιπτεράδες που κανείς δεν τολμάει να ακουμπήσει, πως είναι δυνατόν να διατηρείται άδεια περιπτέρου σε ισχύ για ανθρώπους που εννοείται οτι πολέμησαν εδώ και τουλάχιστον εβδομήντα χρόνια, δηλαδή οι μικρότεροι απ' αυτούς είναι τουλάχιστον ενενήντα ετών, αρα το περίπτερο το εκμεταλλεύονται η τα εγγόνια τους η το ενοικιάζουν, εισπράττοντας παράλληλα και αναπηρική σύνταξη. Τα δε περίπττερα τα εχουν μεγαλώσει σε εμβαδόν οσο ενα μικρό σούπερ μάρκετ και ανταγωνίζονται αθέμιτα άλλους μικροεπαγγελματίες που ενοικιάζουν χώρους για να κάνουν ψηλικατζίδικα.

Για τους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτοί πρέπει να προσεύχονται να συνεχίσει να υπάρχει το κράτος, γιατί πολλοί απ' αυτούς θα πεθάνουν απ' την πείνα αν γίνει στάση πληρωμών.

Δυστυχώς στη χώρα μας διαμαρτύρονται συνήθως αυτοί που εχουν πολλά προνόμια, ενώ οι αλλοι που παράγουν και ολα τα αγαθά που χρειάζεται η χώρα μας, μικροαγρότες, μικροκτηνοτρόφοι, βιομηχανικοί εργάτες, υπαλληλοι τουριστικών επιχειρήσεων και μικροεπαγγελματιες, κάνουν καθημερινό αγώνα για να επιβιώσουν και δεν εχουν τη δύναμη ούτε να διαμαρτυρηθούν για τα δίκαια αιτήματα που ασφαλώς και έχουν.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!