tromaktiko: Ένας γάλλος φιλέλληνας που τον αγνοεί η Ελλάδα

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ένας γάλλος φιλέλληνας που τον αγνοεί η Ελλάδα



Ο Ντάνιελ Κον Μπεντίτ τον Μάη του '68 στο Παρίσι, ως πρωταγωνιστής της εξέγερσης, ήταν ο «κόκκινος Ντάνι». Τώρα είναι ο "πράσινος Ντάνι" καθώς είναι εκπρόσωπος του κόµµατος των Γάλλων Οικολόγων στο Ευρωκοινοβούλιο, δείχνοντας μάλιστα ιδιαίτερη ευαισθησία για την Ελλάδα. Είναι αυτός που φωνάζει ότι οι Ευρωπαίοι πουλάνε όπλα στην Ελλάδα και μετά τη δανείζουνε χρήματα για να μπορεί να τους πληρώσει. Πρόσφατα έθεσε και θέµα για να αρθεί το τραπεζικό απόρρητο στην ΕΕ προκειμένου να βρεθούν οι Έλληνες φοροφυγάδες που έχουν «φυγαδεύσει» 200 µε 300 δισ. ευρώ στις ευρωπαϊκές τράπεζες. Ο Μπεντίτ υποστηρίζει πως...η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί, υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να ζητείται από μια χώρα κάτι που είναι αδύνατο να υλοποιηθεί, δηλαδή μια μείωση του ελλείμματος από ένα 10% στο 6% μέσα σε ένα χρόνο, κάτι που δεν είναι δυνατό να υλοποιηθεί από καμία χώρα, ούτε και από μια χώρα σαν τη Γερμανία.

Υποστηρίζει επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα πρέπει να είναι ρεαλιστικές ώστε οι μεταρρυθμίσεις να είναι αποδεκτές από την κοινωνία και θα πρέπει πολλά να αλλάξουν, όπως οι τεράστιες αμυντικές δαπάνες για τις οποίες η Ελλάδα ξοδεύει το 4% του ΑΕΠ, τη στιγμή που στη Γερμανία το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 2% και στην Αυστρία στο 0,8% και αυτός ο τεράστιος αμυντικός προϋπολογισμός θα πρέπει να μειωθεί κατά 80%, μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.

Κατά την άποψή του, θα πρέπει να υπάρξει μια μείωση της εξάρτησης των ενεργειακών αναγκών της Ελλάδας, που, σε ποσοστό 80%, καλύπτονται με εισαγωγές πετρελαίου, κάτι που θα πρέπει να μειωθεί μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, τουλάχιστον κατά το ήμισυ και να υπάρξει επιπλέον εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας.

Τι άλλο να πει ο άνθρωπος;
Που δεν έχει καμία ουσιαστική υποστήριξη από την Ελλάδα, ούτε καν από τους εδώ Πράσινους...
katestimeno.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!