tromaktiko: Η διαφορά είναι η ισορροπία

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Η διαφορά είναι η ισορροπία



Ο Γκετσεβίτσιους είπε ότι φέτος πρέπει να περιμένουμε έναν Ολυμπιακό που θα πιέζει πολύ στην άμυνα. Περίεργα ηχεί η παραπάνω ατάκα. Ίσως είχε στον μυαλό του τον πρωταθλητή.



Διαβάσαμε τη συνέντευξη του Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους και μας έκανε εντύπωση η απάντησή του στην ερώτηση του Κωνσταντίνου Μελάγιες για το τι μπάσκετ πρέπει να περιμένουμε φέτος από τους λιμανίσιους: «Έμφαση στην πιεστική άμυνα, ώστε να υπάρχουν κλεψίματα και αιφνιδιασμοί», τόνισε ο παίκτης.

Εντάξει, το τελευταίο να το καταλάβουμε παρόντων Λούκας, Σπανούλη που είναι γρήγοροι. Η πιεστική άμυνα δεν μπορούμε να δούμε πώς προκύπτει με καλαθοσφαιριστές που πρώτο τους μέλημα είναι να «ματώσουν» το αντίπαλο καλάθι. Πρώτος απ΄ όλους ο ίδιος, ο Σπανούλης, ο Λούκας, ο Παπαδόπουλος, ο Κέσελ. Έφεση στην άμυνα έχουν οι ρολίστες Παπανικολάου, Πελεκάνος, Χάινς, τον Χάουαρντ περιμένουμε να τον δούμε, ενώ ο Βασιλόπουλος έχει χρόνια να παίξει μπάσκετ της προκοπής.


Στον αντίποδα ο Παναθηναϊκός με βασική πεντάδα π.χ. Διαμαντίδη, Καλάθη, Σάτο, Τσαρτσαρή (Καϊμακόγλου), Μπατίστ (Μάριτς) εκτός από σκοράρισμα, έχει εξασφαλισμένο ριμπάουντ (Μάριτς), γρήγορα πόδια για κάλυψη χώρων κι εξαντλητικό όβερ πλέι στα ατού του αντιπάλου, ειδικά από Νικ-Ρομέιν. Μεγαλύτερη ισορροπία στους πρωταθλητές.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!