tromaktiko: Μετά τους Γερμανούς, τώρα έρχονται και Γάλλοι "ειδικοί"

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Μετά τους Γερμανούς, τώρα έρχονται και Γάλλοι "ειδικοί"



Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου "διαβεβαίωσε" σήμερα τον Νικολά Σαρκοζί ότι είναι "πλήρως αποφασισμένος" να θέσει σε εφαρμογή όλες "επακριβώς"...
τις δεσμεύσεις της χώρας, όπως δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.
"Η αποτυχία της Ελλάδας θα ήταν αποτυχία για όλη την Ευρώπη", είπε ο Γάλλος πρόεδρος μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες. "Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε την Ελλάδα να πέσει για ηθικούς και οικονομικούς λόγους", πρόσθεσε ο Σαρκοζί. Ο Σαρκοζί διευκρίνισε ότι τις επόμενες ημέρες σκοπεύει να πάει στη Γερμανία για να "επιταχύνει" το σχέδιο διάσωσης του ενιαίου νομίσματος, όπως ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Ύστερα από ωριαία συνάντηση με τον Νικολά Σαρκοζί και μπρος σε πολυπληθή ξένα μίντια και κάμερες ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου έκανε την παρακάτω δήλωση. "Είχαμε μία πολύ καλή συζήτηση για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη. Εγώ τόνισα και τονίζω ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, όπως και κάνει με οποιοδήποτε τίμημα και κόστος διότι ακριβώς το θέλουμε εμείς οι ίδιοι να αλλάξουμε τη χώρα μας, να αλλάξουμε την Ελλάδα, να είναι μία χώρα ανταγωνιστική και κοινωνικά δίκαιη και αναπτυξιακή. Να γίνει μία χώρα που φεύγει από την κρίση και εξασφαλίζει σιγουριά και ασφάλεια για τους πολίτες της. Είμαστε λοιπόν απόλυτα αποφασισμένοι. Είμαστε επίσης απόλυτα αποφασισμένοι να υπάρχει διαφάνεια σε όλα".
Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι ζήτησε από τον κ. Σαρκοζί να στείλει τους δικούς τους εμπειρογνώμονες για να παρακολουθήσουν και να έχουν μία πλήρη εικόνα για το τι κάνει η Ελλάδα. Πρόσθεσε επίσης τι το ίδιο καλεσμένη είναι οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα εκφράσει την επιθυμία να στείλει τους δικούς της εμπειρογνώμονες για να αποκτήσουν την πλήρη εικόνα του γίγνεσθαι στην Ελλάδα. "Έτσι θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια για το τι κάνει η Ελλάδα", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου. Τέλος, ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους Νικολά Σαρκοζί και τον γαλλικό λαό για τη στήριξη που διαχρονικά αλλά και σήμερα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή δείχνουν για τη χώρα μας. Πρόκειται για μία υποστήριξη την οποία αναγνωρίζει ο ελληνικός λαός και είναι ιδιαίτερη χρήσιμη σήμερα που περνάμε μία κρίσιμη περίοδο. Η στήριξη αυτή είναι πολύτιμη για να αλλάξει Ελλάδα και να γίνει μία καλύτερη Ελλάδα.

dailynews24.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!