tromaktiko: Ανοιχτός σε αλλαγές επί του πολυνομοσχεδίου

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ανοιχτός σε αλλαγές επί του πολυνομοσχεδίου



Ανοιχτός σε αλλαγές μέχρι την τελευταία στιγμή ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής δήλωσε... ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

«Είμαστε ανοιχτοί έως την τελευταία στιγμή στην Ολομέλεια να αξιοποιήσουμε κάθε καλή και τεκμηριωμένη πρόταση. Με καλή διάθεση θα κάνουμε προσαρμογές που δεν θα ανεβάζουν όμως το μισθολογικό κόστος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε μέτρα για τη στήριξη των τρίτεκνων και πολύτεκνων που αυτή τη στιγμή πλήττονται από τα νέα φορολογικά μέτρα.

Αναφερόμενος στο ενιαίο βαθμολόγιο – μισθολόγιο είπε ότι δεν είναι απλά μόνο ταξινόμηση με ενιαίους και καθαρούς όρους, αλλά ένα σύστημα διαρκούς αξιολόγησης, ενώ για το μισθολόγιο υποστήριξε εκλογικεύει την κατάσταση και αποκαθιστά αδικίες. Για την εργασιακή εφεδρεία ο κ. Βενιζέλος είπε ότι αν και είναι ένα σκληρό μέτρο είναι «ό,τι ηπιότερο και ό,τι φιλικότερο μπορούσε να γίνει» και η κυβέρνηση κατέληξε σε μια λύση λιγότερο επώδυνη εφικτή και πρακτική.

Τέλος, ο Υπουργός Οικονομικών επιχείρησε να θέσει προ των ευθυνών όσους βουλευτές αντιδρούν μέσα από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αλλά και την αντιπολίτευση, λέγοντας :«Στο όνομα ποιού θα νομοθετήσουμε; Των ανέργων και της νέας γενιάς ή των υπαλλήλων του δημοσίου που αμείβονται καλά. Όχι στη συντεχνιακή και στη συνδικαλιστική προσέγγιση».

Νωρίτερα, σκληρή κριτική στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείο άσκησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης που χαρακτήρισε το ενιαίο μισθολόγιο, «φτωχολόγιο» αφού όπως είπε περικόπτει μισθούς κατά 50%, ενώ χαρακτήρισε την εργασιακή εφεδρεία ανάλγητη απόφαση και σκληρό μέτρο.

Αναφερόμενος στην εθνική συλλογική σύμβαση έκανε λόγο για κόκκινη γραμμή.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!