tromaktiko: Έλα και συ να ζήσεις στα χαρούμενα Κάτω Πατήσια...

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Έλα και συ να ζήσεις στα χαρούμενα Κάτω Πατήσια...



Καταρχήν έχεις τον ηλεκτρικό κοντά στο σπίτι σου, με μια πλατεία γεμάτη με άλλους χαρούμενους ‘πατησιώτες’–μικροπωλητές, με λαθραία...
γυαλιά ηλίου, ρολόγια, καπέλα, ζώνες, τσάντες, κινέζικα παιχνίδια και προϊόντα, και τόσα άλλα καλούδια που σε κάνουν να νιώθεις ότι είναι κάθε μέρα πανηγύρι!

Οι δρόμοι μας σε λίγο...
θα είναι πεντακάθαροι από σκουπίδια, αφού περνούν σε τακτά διαστήματα, εξαθλιωμένοι από τη φτώχεια χαρούμενοι-‘πατησιώτες’-ρακοσυλλέκτες, και άλλος παίρνει τα σιδερικά, άλλος τα ξύλινα, άλλος τα πλαστικά, άλλος τα αλουμινένια, και ό,τι οργανικό μείνει, το τρώνε οι ακόμα πιο φτωχοί χαρούμενοι-‘πατησιώτες’.

Τα Κάτω Πατήσια είναι γεμάτα μνημειακά αξιοθέατα και γενικά είναι σαν να ζεις μέσα σε θεματικό πάρκο με θέμα την ‘εγκληματικότητα’. ¨Όλα σχεδόν τα καταστήματα τραπεζών έχουν πέσει θύματα ενόπλων ληστειών και σε πολλά μπορείς ακόμα να δεις τρύπες από σφαίρες στους τοίχους απ’έξω. Τα περισσότερα μαγαζιά των χαρούμενων –‘πατησιωτών’ έχουν ληστευτεί και αυτά και όλοι έχουν μια ιστορία να σου περιγράψουν πρόθυμα και για το δικό τους μαγαζί, διάρρηξη, ένοπλη ληστεία, ακόμα και ριφιφί! Σπίτια που μέσα τους διαδραματίστηκαν διάσημοι φόνοι, τεμαχισμοί, βιασμοί, και που όλα έχουν προβληθεί από τα κεντρικά κανάλια! Κτίρια που έχουν δεχθεί βομβιστικές επιθέσεις καθώς και το πλέον διάσημο σπίτι που στέγαζε την αυθεντική γιάφκα της 17 Νοέμβρη (!!). Τα αξιοθέατα πλαισιώνουν αληθινά γκέτα συμμοριών, αληθινοί ένοπλοι εγκληματίες καθώς και συχνές αληθινές περιπολίες αστυνομίας και όλα αυτά με την μουσική υπόκρουση αυθεντικής αστικής ηχορύπανσης. ¨Αν είσαι τυχερός μπορεί να βρεθείς και αυτόπτης μάρτυρας σε συμπλοκή.

¨Εχουμε το καλύτερο σύστημα παιδείας, αφού τα παιδιά των χαρούμενων- ‘πατησιωτών’ έχουν την ευκαιρία να μαθαίνουν παράλληλα με τα μαθήματά τους, την άσχημη πλευρά της ζωής, αυτής που κανένα σχολείο δεν μπορεί να τα διδάξει. Θα βρεθούν μπροστά και πολλές φορές θα βιώσουν καταστάσεις που τα παιδιά άλλων περιοχών δεν έχουν φανταστεί καν ή τις έχουν δει μόνο μέσα από ταινίες και ειδήσεις, εμπειρίες που θα χρησιμεύουν στο μέλλον σαν εφόδια ζωής και θα τα βοηθήσουν θωρακίσουν το χαρακτήρα τους και να αναπτύξουν πρωτόγονα ένστικτα και τεχνικές επιβίωσης, τη ίδια στιγμή που τα παιδιά άλλων περιοχών απλά θα μορφώνονται ακαδημαικά. Τί όφελος!

Στα Κάτω Πατήσια θα βρεις δεκάδες πρακτορεία του ΟΠΑΠ, ίντερνετ καφέ, καφετέριες, bars,καταγώγια, παράνομες λέσχες, οίκους ανοχής, παρκάκια και πλατείες (τα τελευταία συνιστώνται μέχρι τη δύση του ηλίου αφού όταν πέσει το σκοτάδι μεταμορφώνονται σε ορμητήρια χαρούμενων-εγκληματιών-‘πατησιωτών’). Όλα αυτά μπορούν να συμβάλλουν στην καθημερινή σου, ανούσια ψυχαγωγία που όλοι οι χαρούμενοι –‘πατησιώτες’ έχουν ανάγκη.

Ακόμα θα αποκτήσει η ζωή σου ‘σασπένς’, σε αντίθεση με την βαρετή-‘ασφαλή’ και γλυκανάλατη ζωή άλλων περιοχών. Θα δουλεύεις και θα αναρωτιέσαι αν σου κλέβουν το σπίτι, θα είσαι σπίτι και θα αναρωτιέσαι αν σου κλέψανε το μαγαζί, θα περπατάς και θα αναρωτιέσαι αν αυτός που σε ακολουθεί θα σε ληστέψει, θα σε μαχαιρώσει ή θα σε προσπεράσει. Κάθε στιγμή θα είναι γεμάτη αγωνία και ίντριγκα. Τι συναρπαστικό! Μέσα από έναν τέτοιο τρόπο ζωής θα καταφέρεις επιτέλους να εκτιμήσεις την αξία της ζωής και δεν θα λαμβάνεις τίποτα πια ως δεδομένο!

Θα συναντάς καθημερινά πιο δυστυχισμένους ανθρώπους από εσένα, από χώρες βυθισμένες στη δυστυχία και τη φτώχεια, (που μάλλον ποτέ δεν θα επισκεπτόσουν), με αποτέλεσμα την τόνωση της προσωπικότητάς σου. Πάντα όταν βλέπουμε τα χειρότερα νιώθουμε καλύτερα. Παράλληλα θα αποκτήσεις πολυπολιτισμική παιδεία. Θα είναι για σένα παιχνιδάκι αν κάποτε χρειαστεί και εσύ να μεταναστεύσεις πχ. για το Λονδίνο.

Στα Κάτω Πατήσια θα ξεχάσεις το πρόβλημα του πάρκινγκ, αφού οι κάτοχοι ΙΧ γίνονται όλο και λιγότεροι, είτε λόγω μετακόμισης είτε λόγω κατάσχεσης του ΙΧ από την τράπεζα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία άφθονων ελεύθερων θέσεων. Τα τρίκυκλα και τα καρότσια σούπερ-μάρκετ που αντικαθιστούν τα ΙΧ ευτυχώς πιάνουν πολύ λιγότερο χώρο στο δρόμο. Επιπλέον το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σου θα είναι πάντα γυαλισμένο και καθαρό αφού σε όλα τα φανάρια υπάρχουν δεκάδες πρόθυμοι χαρούμενοι-‘πατησιώτες’ να στο καθαρίσουν.

Τέλος, η κοπέλα σου από το φόβο της, θα γαντζώνεται από πάνω σου όταν περπατάτε στα στενά των Κάτω Πατησίων, και εσύ θα νιώσεις και πάλι το ισχυρό αρσενικό. Η αίσθηση της προστασίας που θα της παρέχεις από τον ενδεχόμενο κίνδυνο, είναι το καλύτερο αφροδισιακό και ‘ποτέ δε χάνει’...

Ακόμα το σκέφτεσαι;
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!