tromaktiko: Γιγαντώνεται στο δήμο Νεάπολης-Συκεών το κίνημα των εθελοντών αιμοδοτών

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Γιγαντώνεται στο δήμο Νεάπολης-Συκεών το κίνημα των εθελοντών αιμοδοτών



από το Γραφείο Τύπου
Γιγαντώνεται στο δήμο Νεάπολης-Συκεών το κίνημα των εθελοντών αιμοδοτών, ενώ... ταυτόχρονα αυξάνεται και ο αριθμός των δωρητών οργάνων σώματος, διαπίστωση που ενθαρρύνει τη διοίκηση του δήμου στη διεύρυνση της πολιτικής της για την ενίσχυση της κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης.

Χαρακτηριστικό είναι το στοιχείο ότι την πρώτη ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας στη Δημοτική Ενότητα Συκεών, χθες Κυριακή, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου προσήλθαν περισσότεροι από 100 συνδημότες μας, ενώ αυξητική τάση καταγράφηκε την προηγούμενη ημέρα και στη Δ.Ε. Πεύκων. Συγκεκριμένα, στις Συκιές συγκεντρώθηκαν 138 μονάδες αίματος έναντι 108 της αντίστοιχης πρώτης ημέρας κατά την αιμοδοσία του περασμένου Μαΐου (αύξηση 27,78%), αριθμός-ρεκόρ για τα χρονικά της αιμοδοσίας τα τελευταία χρόνια, όπως αύξηση-ρεκόρ σημειώθηκε και στα Πεύκα, όπου συγκεντρώθηκαν 66 μονάδες αίματος έναντι 38 του περασμένου Μαΐου (+73,68%).

Την ίδια ώρα, έξι συνδημότες μας εντάχτηκαν στον κατάλογο των δωρητών οργάνων σώματος, δεκάδες νέα μέλη εγγράφηκαν στο Δίκτυο δωρητών αιμοπεταλίων, ενώ έντονο υπήρξε το ενδιαφέρον για εγγραφή στη δημόσια τράπεζα βλαστοκυττάρων.

«Πρόκειται για μια εντυπωσιακή ανταπόκριση των συνδημοτών μας στο κάλεσμα εθελοντισμού, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς», σχολιάζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, και προσθέτει: «Είναι ιερό το καθήκον όλων μας να προσφέρουμε την αγάπη και την ελπίδα στο συνάνθρωπό μας με κάθε τρόπο. Έτσι συνειδητοποιημένα θα επιμείνουμε στον αγώνα μας αυτόν, πολύ περισσότερο δε όταν σε κάθε εξόρμηση του δήμου μας ανταποκρίνονται εκατοντάδες εθελοντές, οι οποίοι με τη στάση τους, όχι μόνο επιβραβεύουν την προσπάθειά μας, αλλά κυρίως μας ωθούν για ακόμη μεγαλύτερο αγώνα».

Να σημειωθεί ότι η αιμοδοσία στο δήμο Νεάπολης-Συκεών θα συνεχιστεί μέχρι και την προσεχή Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ειδικά συνεργεία των Τμημάτων Αιμοδοσίας των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο και Γ.Παπανικολάου, καθώς και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, θα βρίσκονται:

-Στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών, αύριο Τρίτη 11/10 και μεθαύριο Τετάρτη 12/10 από τις 10.00π.μ.-8.00μ.μ.

-Στον Ι.Ν. Αγίου Παύλου, αύριο Τετάρτη 12/10 από 3.00μ.μ.-8.00μ.μ.

-Στο πρώην δημαρχείο Νεάπολης, την Πέμπτη, 13/10, και Παρασκευή 14.10 από 10.00π.μ.-8.00μ.μ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!