tromaktiko: Εξ' οικείων τα βέλη!

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Εξ' οικείων τα βέλη!



Η «Κυβέρνηση των Δανειστών» δεν αρκείται στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στις καταργήσεις κεκτημένων εργασιακών και ασφαλιστικών...
δικαιωμάτων, στην άγρια φορολογία, τα « έκτακτα χαράτσια» και το ξεπούλημα-έναντι «πινακίου φακής»-της Δημόσιας Περιουσίας.
Το σκηνικό της απελπισίας ολοκληρώνεται, με τη δημιουργία προϋποθέσεων που σίγουρα θα οδηγήσουν σε μαζικές απολύσεις!

Όλοι ξέρουμε ότι ο κ. Ρέππας θα φέρει τις επόμενες μέρες στη Βουλή ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία οι Οργανικές θέσεις, σε όλο το φάσμα του στενού και ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, μειώνονται κατά 30%.
Δηλαδή ( όσον αφορά το Δημόσιο Ταχυδρομείο ) μετά την αρχική ( φετινή ) μείωση των οργανικών θέσεων του ΕΛΤΑ κατά 30% ( από 11.425 σε 8.697 ), θα υποστούμε ξανά φέτος και νέα μείωση των θέσεων εργασίας κατά ακόμη 30%;

Οι Παρατάξεις που προπαγάνδιζαν την πολιτική του "ρεαλισμού" και της ενδοτικότητας έχουν να μας πουν κάτι;

Πως θα εξυπηρετούνται τα επόμενα χρόνια οι πελάτες του Ταχυδρομείου; Με franchising ;

Θυμούνται άραγε οι συνάδελφοι τη μόνιμη αγωνία της ΔΑΚΕ : « Ποιες εγγυήσεις για το μέλλον του Ταχυδρομείου και των Ταχυδρομικών έχουν εξασφαλίσει όσοι συναίνεσαν σε περικοπές;»

Στην πράξη φαίνεται ότι δεν έχει εξασφαλιστεί τίποτα! Ότι το σύστημα και οι δορυφόροι του, δίνει προτεραιότητα στις σκοπιμότητες και στην εξυπηρέτηση Παραταξιακών συμφερόντων!

Διαφωνούμε με την τακτική αυτή επιλογή, αλλά κατανοούμε απόλυτα που στοχεύει!

Αυτό που δεν αντιλαμβανόμαστε είναι σε τι οφείλεται η στήριξη της πλειοψηφίας των συναδέλφων στις Παρατάξεις που υιοθετούν τακτικές ενδοτισμού και μοιρολατρίας!

Έχει προφανέστατα δίκιο η Παράταξη της ΠΑΚ-ΕΛΤΑ σε όσα τραγικά διαπιστώνει σε χθεσινό της, ήπιο μεν, αλλά εύστοχο δημοσίευμα!

Με την ευκαιρία να πούμε και κάποια-σημαντικά κατά τη γνώμη μας- πράγματα που έχουν μεγάλη και ευρύτερη σημασία, παρότι τυπικά αφορούν μόνο τις Εκλογές του Σωματείου Εσωτερικής Εκμετάλλευσης, που ήδη πέρασαν στην ιστορία:

- Πρωτίστως θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε, τους - πολλούς ομολογουμένως- σκεπτόμενους συναδέλφους που παρότι δεν έχουν πολιτικοϊδεολογική συγγένεια με τη ΔΑΚΕ, τη στήριξαν, στη λογική αφενός της αντίδρασης σε όσα πρωτοφανή συμβαίνουν, αφετέρου για να της δώσουν τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί από ισχυρότερη θέση με την Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις Βουλευτικές εκλογές που πλησιάζουν! Η οποία προδήλως, σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ!

Επισημαίνοντας παράλληλα ότι εκτιμούμε βαθύτατα όσους συναδέλφους δεν μας στήριξαν και ψήφισαν άλλο ψηφοδέλτιο, αποκλειστικά λόγω ιδεολογικών ή άλλων διαφορών και προτιμήσεων.
Δημοκρατία έχουμε, ο σεβασμός της άλλης άποψης, είναι για εμάς ιερή υποχρέωση.

- Δεύτερον θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολλούς επίσης ( ονοματεπώνυμα λόγω των προσωπικών δεδομένων δεν πρόκειται να ανακοινώσουμε ) Κεντροδεξιούς συναδέλφους που ενέδωσαν στις πιέσεις των δρώντων μηχανισμών και για ιδιοτελείς λόγους δεν υποστήριξαν την Παράταξή τους, για τα εξής τρία (3) πράγματα:

1ον : Ότι αυτοί που υποστήριξαν και ψήφισαν, είναι συνάδελφοι πρωτίστως αντιδεξιοί και δευτερευόντως οτιδήποτε άλλο , που συχνά-πυκνά ισχυρίζονται ότι η τελευταία φορά που έδωσε μάχες η Κεντροδεξιά και ο κόσμος της για κάτι, είναι ο πόλεμος του 1940!
2ον : Ότι στην «πρώτη στροφή» θα ( ξανά )βρεθούν στο στόχαστρο των μεροληπτικών επιλογών της Κυβερνώσας Παράταξης! Είναι γνωστή η πάγια επιδίωξη και τακτική των «απέναντι», που θέλει τους «κεντροδεξιούς», πρώτα να τους δίνουνε την ψήφο και μετά να τους...«αγαπάνε» και
3ον : Ότι σύντομα θα διαπιστώσουν ότι η Παράταξη της ΔΑΚΕ, εκτός από ήθος και σεβασμό στην άλλη άποψη, διαθέτει και μνήμη και αντανακλαστικά!

Επίσης να ενημερώσουμε κάποιο Γενικό Γραμματέα ότι:

1ον : Στις προαναφερόμενες αρχαιρεσίες υπήρξε «άλλο» ψηφοδέλτιο στο οποίο επικεφαλής ήταν ο "Τομεάρχης" του Νομού του. Ψηφοδέλτιο το οποίο έλαβε ποσοστό μικρότερο του 6% ( για το οποίο όλως περιέργως η « στελεχάρα» πανηγυρίζει ) και
2ον : Το ψηφοδέλτιο αυτό υποστηρίχθηκε – σε γνώση ή άγνοιά του Γ.Γ. δεν το γνωρίζουμε- με τηλεφωνήματα από το Πολιτικό του Γραφείο!

Τα ερωτήματα που αβίαστα προκύπτουν και πραγματικά μας απασχολούν είναι τα εξής :

- Με τόσο ικανούς "Τομεάρχες", πόσο βάσιμα προσδοκούν σύντομη και επιτυχημένη επάνοδο στη διακυβέρνηση της Χώρας;
- Το κίνητρο των "αβανταδόρων" είναι η ( λόγω αντισυνδικαλιστικού μένους) αποδυνάμωση της ΔΑΚΕ ή απλά θέλουν να ... μετασχηματίσουν αυτό που υποτίθεται ότι είναι ταγμένοι να υπηρετούν πιστά και σωστά, από Κόμμα εξουσίας σε ... ΔΗΑΝΑ;
- Αν συνδικαλιστικά ορισμένοι, που έχουν ταχθεί να φυλάνε «Θερμοπύλες» κάνουν τώρα αυτά για εμάς ( στη λογική της λεγόμενης «πολυκατοικίας»), εμείς «μεθαύριο»- ιδιαίτερα αν συνεχίσει να υφίσταται και δεν έχει απομακρυνθεί με τις «κλωτσιές» ο «Τομεάρχης του 6%»- πως πρέπει να φερθούμε σε αυτούς , ως πολιτικά πρόσωπα και σχηματισμό;

Ερωτήματα που πολλοί από εμάς γνωρίζουμε ότι απασχολούν τον Πρόεδρο ο οποίος φιλότιμα –και κάποιες φορές αποτελεσματικά- προσπαθεί, έστω και με «τρικλοποδιές» εκ των έσω, να δώσει στα προβλήματα τις απαντήσεις και τις λύσεις που πρέπει, όπως πρέπει.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!