tromaktiko: Μια από τα ίδια με τους Γερμανούς: Πρώιμη κατά τον Φ. Ρέσλερ η ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Μια από τα ίδια με τους Γερμανούς: Πρώιμη κατά τον Φ. Ρέσλερ η ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών



Δεν λένε να σταματήσουν οι Γερμανοί αξιωματούχοι να δημιουργούν προβλήματα στην Ε.Ε. και την παγκόσμια οικονομία, αφού...
την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για τη στήριξη της ευρωπαϊκής οικονομίας και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, o Αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός οικονομίας δηλώνει ότι είναι πρώιμη η λήψη αποφάσεων για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών, λίγες ώρες μάλιστα πριν κάνει επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο.

Μάλιστα, οι δηλώσεις Ρέσλερ αποστασιοποιούνται από τις αντίστοιχες της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία προ ημερών δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών με ενιαία κριτήρια σε περίπτωση ανάγκης.

Για το θέμα ο Ρέσλερ δήλωσε πως ακόμη δεν είναι ο χρόνος να ληφθεί απόφαση για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών, ενώ σε κάθε περίπτωση υπογράμμισε πως η χρήση των κεφαλαίων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) για την κεφαλαιακή στήριξη πιστωτικών ιδρυμάτων δεν αποτελεί «βιώσιμη λύση».
www.greekfinanceforum.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!