tromaktiko: Σχετικά με :"Οι Έλληνες μετανάστες θεωρούνται κακομοίρηδες φτωχοέλληνες!"

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Σχετικά με :"Οι Έλληνες μετανάστες θεωρούνται κακομοίρηδες φτωχοέλληνες!"



Ειλικρινά λυπάμαι αν κάποιοι Έλληνες συνάντησαν τέτοια συμπεριφορά, αλλά το θέμα είναι ότι αναφορά γίνεται σε 3 περιπτώσεις.
Προσωπικά ζω και εργάζομαι σε Ευρωπαϊκό οργανισμό εδώ και 5 μήνες και έχω επαφή με όλες τις ευρωπαϊκές και μη εθνικότητες καθημερινά. Προσωπικά οι μόνοι που έχουν πει καμιά εξυπνάδα ή πέταξαν καμιά ειρωνεία ήταν χαμηλού επιπέδου ή από κάτι νεο-ευρωπαϊκές χώρες (κάτι Ρουμάνοι, που αν τους πεις " καλά ρε φίλε εσείς δεν είστε στο IMF εδώ και χρόνια" ή "εμείς έστω έχουμε και λίγο πολιτισμό και δεν πιστεύουμε ακόμα στον δράκουλα" , το βουλώνουν και κάνουν την πάπια). Το 95% των Ευρωπαίων δεν έχουν πρόβλημα, πάντα μετράμε τους ενημερωμένους, όχι κάποιους που το μόνο που καταλαβαίνουν είναι "Ελλάδα-Λεφτά-Δικά μας-Μας κλέβουν".
Παράλληλα να σας πω ότι συνάδελφοι που είναι περισσότερο καιρό εδώ, κανένας δεν έχει διαμαρτυρηθεί για ειρωνεία. Οι περισσότεροι το κάνουν στον χαβαλέ, εμείς το συνεχίζουμε στο χαβαλέ και τους δίνουμε να καταλάβουν τι παίζει ακριβώς. Αν τα παίρνεις όλα προσωπικά ότι εννοούν εσένα και ότι εσύ φταις, τότε κακώς έφυγες για το εξωτερικό. Κακομοίρηδες και άλλα τραγικά δεν πρόκειται να μας αποκαλέσουν, αλλά αν ο άλλος όπως στο παράδειγμα θέλει να νοικιάσει σπίτι, αν δεν τους δείξεις μια βεβαίωση ότι δουλεύεις κάπου και ότι έχεις εισόδημα, θα το σκεφτεί ότι ο άλλος δεν είχε λεφτά να ζήσει στην Ελλάδα και έφυγε πως θα με πληρώσει εδώ. Δεν δικαιολογώ κανέναν αλλά κάποτε σε εμάς ποιος νοίκιαζε σπίτι σε μετανάστη παρόλο που ήξερε ότι κάνει 1-2 δουλειές 6-7 μέρες την βδομάδα.

Ένας Έλληνας, που δεν θεωρεί τον εαυτό του κακομοίρη που έψαξε δουλειά στο εξωτερικό και είναι περήφανος να λέει την καταγωγή του.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!