"Έχει την υφή του μεταξιού και δεν μυρίζει. Μπορείτε να το πλύνετε, όπως όλα τα άλλα υφάσματα", είπε η σχεδιάστρια. Το QMilch όχι μόνο είναι οικολογικό αλλά, σύμφωνα με την εφευρέτρια, ωφελεί και την υγεία: τα αμινοξέα της πρωτεΐνης έχουν αντιβακτηριδιακή και αντιγηραντική δράση ενώ επίσης βοηθούν στη ρύθμιση της κυκλοφορίας του αίματος και της θερμοκρασίας του σώματος. Ο οίκος μόδας Mademoiselle Chi Chi (MCC) χρησιμοποιεί ήδη το ύφασμα από γάλα στην κολεξιόν του.
Υφάσματα από γάλα είχαν παραχθεί και παλαιότερα, από τη δεκατία του 1930, ωστόσο δεν ήταν οικολογικά γιατί στη σύνθεσή τους περιλάμβαναν πολλές χημικές ουσίες. Η Ντομάσκε όμως έφτιαξε, μέσα σε μόλις δύο χρόνια, ένα ύφασμα αποκλειστικά από καζεΐνη και μερικά άλλα φυσικά συστατικά. Όπως είπε, χρειάζονται περίπου 6 λίτρα γάλακτος για να φτιαχτεί ένα ολόκληρο φόρεμα που στοιχίζει 150-200 ευρώ.
Λόγω της αντιβακτηριδιακής δράσης του το ύφασμα αυτό μπορεί να χρησιμοποιεί επίσης στον ιατρικό τομέα ενώ ορισμένες εταιρείες αυτοκινήτων εξετάζουν την πιθανότητα να φτιάξουν ταπετσαρίες από το QMilch. Σε αντίθεση τέλος με το γάλα από το οποίο προέρχεται, το ύφασμα δεν έχει ημερομηνία λήξης...