tromaktiko: Παραιτήθηκε από τον Ερυθρό Σταυρό ο Α.Μαρτίνης

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Παραιτήθηκε από τον Ερυθρό Σταυρό ο Α.Μαρτίνης



Με μια λακωνική ανακοίνωση ο Ανδρέας Μαρτίνης έκανε γνωστή την απόφασή του να παραιτηθεί από την προεδρία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.«Υπέβαλα την παραίτησή μου - τονίζει στη σχετική ανακοίνωση - από τα αξιώματα του προέδρου και του μέλους του ΚΔΣ του ΕΕΣ. Κατέληξα στην απόφαση αυτή, μετά από πολλή σκέψη, αφού δεν μπορώ να βοηθήσω πλέον το Σωματείο και τους ανθρώπους που με ανέδειξαν και με στήριξαν».

Ο Ανδρέας Μαρτίνης, που το μεσημέρι μίλησε στους εργαζόμενους του ΕΕΣ, δήλωσε ότι παρά την προσπάθεια που γίνεται από το υπουργείο Υγείας για να δοθούν τα χρήματα που απαιτούνται προκειμένου να συνεχίσει το έργο του ο ΕΕΣ, το υπουργείο Οικονομικών κρίνει ότι από τα 12.5 εκατ. ευρώ που έδινε κάθε χρόνο στον ΕΕΣ ως αντάλλαγμα για τις κτιριακές δομές που παρέχει στο ΕΣΥ, πρέπει στο εξής να χορηγεί τα μισά, δηλαδή περίπου 6 εκατ. ευρώ.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι ακόμη και τα χρήματα που τους έδωσαν για τους τρεις τελευταίους μήνες δεν επαρκούν για να συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του ο ΕΕΣ.

Να σημειωθεί ότι ο Ανδρέας Μαρτίνης διατηρεί τη θέση του στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, οι εργαζόμενοι του οποίου εξακολουθούν να διαμαρτύρονται καθώς τους οφείλονται δεδουλευμένα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!