tromaktiko: Για την ενταξιακή πορεία τα βέλη της Τουρκίας προς την Λευκωσία

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Για την ενταξιακή πορεία τα βέλη της Τουρκίας προς την Λευκωσία



Βολές εναντίον της Λευκωσίας εξαπολύει η Τουρκία, για τις αντιδράσεις ορισμένων χωρών στην ενταξιακή της προοπτική. Όπως ανέφερε ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Ένωση, Εγκεμέν Μπαγίς, μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας, "η ελληνοκυπριακή διοίκηση έχει παίξει το ρόλο του Δούρειου Ίππου κάποιων χωρών, που είναι εναντίον της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ε.Ε. και τώρα κάνει το ίδιο με το Ισραήλ".

Όσον αφορά στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ανατολική Μεσόγειο, ο Μπαγίς δηλώνει ότι οι έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας αποσκοπούν στο να επηρεάσουν την έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τουρκία. Επίσης για την κυπριακή προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2012, ο υπουργός επανέλαβε ότι η χώρα του επιθυμεί να δει την προεδρία του ενωμένου κράτους που θα δημιουργήσουν η τουρκική πλευρά και η ελληνική με βάση την αρχή της ισότητας.

Πρόσθεσε ακόμη πως «εάν οι ευρωπαίοι δώσουν την προεδρία στους ελληνοκυπρίους, που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν ολόκληρο το νησί, η Τουρκία θα συνεχίσει τις σχέσεις με την Ε.Ε. και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Ωστόσο -συμπλήρωσε ο Μπαγίς- δεν μπορούμε να έχουμε σχέσεις με χώρα που δεν αναγνωρίζουμε».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!