tromaktiko: Πολιτικός και οικονομικός σύμβουλος του Καζακστάν ο Τόνι Μπλερ

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Πολιτικός και οικονομικός σύμβουλος του Καζακστάν ο Τόνι Μπλερ



Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, αναλαμβάνει καθήκοντα πολιτικού και οικονομικού συμβούλου... της κυβέρνησης του Καζακστάν, ανέφερε σήμερα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της πετρελαιοπαραγωγού αυτής χώρας της κεντρικής Ασίας, που όμως ο απολογισμός της δημοκρατικής διακυβέρνησής της αποτελεί αντικείμενο σοβαρών επικρίσεων.

«Πολλοί υψηλά ιστάμενοι ξένοι αξιωματούχοι ανταποκρίθηκαν στην πρόταση που έκανε η κυβέρνηση του Καζακστάν, να γίνουν σύμβουλοί της για την πολιτική και την οικονομία, στη δημόσια διαχείριση και στην εξωτερική πολιτική», ανέφερε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Αλτάι Αμπιμπουλάγιεφ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πρωτεύουσα Αστάνα. «Ανάμεσά τους, υπάρχουν πρώην πρωθυπουργοί, όπως ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ».

Η ανωτέρω πληροφορία το Σαββατοκύριακο δημοσιεύτηκε και στη Βρετανία, με την προσθήκη ότι ο κ. Μπλερ θα έχει ετήσιες αμοιβές που θα φθάνουν τα οκτώ εκατομμύρια λίρες Αγγλίας. Σήμερα, όμως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Αστάνα δήλωσε ότι «δεν είναι ενήμερος» ως προς αυτό το σκέλος της συμφωνίας της κυβέρνησης του Καζακστάν με τον κ. Μπλερ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!