tromaktiko: Παρέμβαση Γερουλάνου που γεννά χιλιάδες ερωτήματα

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Παρέμβαση Γερουλάνου που γεννά χιλιάδες ερωτήματα



Νέα παρέμβαση Γερουλάνου στη δικαιοσύνη. Ένα από τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και εκ των πλέον στενών συνεργατών του... πρωθυπουργού, παρενέβη με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο στο θεσμό της ελληνικής δικαιοσύνης επιρρίπτοντας ευθύνες στον 9ο τακτικό ανακριτή, Γιώργο Κασίμη, για την απόφασή του να αφήσει ελεύθερο τον μεγαλομέτοχο και τέως πλέον πρόεδρο της ΠΑΕ Καβάλα Μάκη Ψωμιάδη!

«Εμείς ως κυβέρνηση σεβόμαστε κάποιους θεσμούς οι οποίοι δεν σέβονται τον εαυτό τους. Εγώ σας λέω το εξής πάρα πολύ απλό: Έρχεται μια κατάσταση, εγώ δεν λέω ότι είναι δική μας δουλειά, έγινε από την αθλητική δικαιοσύνη, έγινε και από την ΕΠΟ, συμβάλαμε και εμείς πάρα πολύ και φτάνουμε σε ένα σημείο όπου καταζητείται ένας άνθρωπος. Παίρνει δύο μήνες στις διωκτικές αρχές να τον βρουν διότι κρύβεται και έρχεται κάποιος και λέει ότι αυτός δεν είναι ύποπτος φυγής. Μα, επιτέλους» τόνισε ο κ. Γερουλάνος και συνέχισε:

«Υπάρχει άλλος ο οποίος θα αναλάβει την ευθύνη αυτών των πραγμάτων; Οι ευθύνες αυτές έχουν ονοματεπώνυμο. Όλο λέμε οι πολιτικοί, η δικαιοσύνη και μιλάμε γενικά. Όχι... Έχουν ονοματεπώνυμο. Ο κύριος Κασίμης πήρε μια απόφαση, θα απολογηθεί για αυτή του την απόφαση; Σας λέω κάτι συγκεκριμένο... Η απάντηση σε αυτό τι είναι; Ότι έρχεται το κράτος και βάζει τη θέση του στη δικαιοσύνη; Προφανώς όχι, αυτό είναι κατάργηση της δημοκρατίας» σημείωσε ο υπουργός Πολιτισμού, προκαλώντας την αντίδραση των δικαστικών αρχών.

Όπως ανέφεραν στο BriefingNews δικαστικοί κύκλοι, «η άποψη του κ. Κασίμη, είναι απολύτως τεκμηριωμένη νομικά. Η υπόθεση των στημένων αγώνων, είναι πλημμέλημα και όχι κακούργημα. Θα συνέτρεχε λόγος κράτησης του Μάκη Ψωμιάδη, εάν υπήρχαν ενδείξεις για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα πάντα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του BriefingNews, τα έως τώρα στοιχεία μετά τον έλεγχο που έγινε στα περιουσιακά του Μάκη Ψωμιάδη, δεν δείχνουν ροή μαύρου χρήματος. Ως εκ τούτου οι ίδιοι δικαστικοί κύκλοι σημειώνουν ότι "δεν ήταν απαραίτητο το έσχατο για έναν κατηγορούμενο μέσο της προφυλάκισης".

Σύμφωνα πάντα με τους δικαστικούς κύκλους, «εάν όντως ήθελαν να τον κρατήσουν θα μπορούσαν μέσω της εκκρεμότητας που είχε με παλαιότερη καταδικαστική απόφαση για χρέη προς το δημόσιο».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!