tromaktiko: Κατάληψη στο γενικό λύκειο Σητείας Κρήτης

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Κατάληψη στο γενικό λύκειο Σητείας Κρήτης



Όπως όλοι γνωρίζουμε ένα μείζον θέμα που απασχολεί την κοινωνία μας είναι η υποβάθμιση της παιδείας. Όλοι οι μαθητές αγωνίζονται για μια καλύτερη λειτουργία του σχολείου. Έτσι λοιπόν εκατοντάδες σχολεία από όλη την Ελλάδα πραγματοποιούν κινητοποιήσεις με σκοπό να προβληθούν τα προβλήματα που μας απασχολούν, που σε αριθμό δεν είναι λίγα. Πρέπει λοιπόν, κάποια στιγμή να σταματήσει αυτή η υποβάθμιση της παιδείας και από κάποιον πρέπει να ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια. Το μέλλον ενός μαθητή-εφήβου εξαρτάται αποκλειστικά απο το σχολείο, λοιπόν κανείς δεν μπορει να μας στερήσει την σωστή μόρφωση. Επιπροσθέτως, από το σχολείο ο μαθητής δεν μπορεί να αποκομίσει την κατάλληλη μόρφωση ώστε να μπει και να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της όποιας σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Για αυτό το λόγο μόνο όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα κάνουν φροντιστήρια ώστε να καταφέρουν να εισαχθούν στη σχολή προτίμησης τους. Για αυτούς τους λόγους λοιπόν ζητάμε κάποια αυτονόητα πράγματα όπως:
:• ΚΑΛΥΨΗ κενων θεσεων καθηγητών!
• Να ΔΟΘΟΥΝ ολα τα ΒΙΒΛΙΑ!
• ΥΠΕΡΠΛΗΡΗ ΤΜΗΜΑΤΑ με αποτελεσμα να ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ το ΜΑΘΗΜΑ, επομενως ζηταμε καποια ΛΥΣΗ σε αυτο το ΠΡΟΒΛΗΜΑ!
• Ορισμενοι ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ να ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ τους, ΟΥΤΕ τον ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ που απαιτειται ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ την οποια ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ. Για παράδειγμα, προχωράνε την ύλη υπερβολικά γρήγορα με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να παρακολουθήσουμε την ροή του μαθήματος, με λίγα λόγια δεν είναι σώστη η παράδοση του μαθήματος.
Συμπερασματικά, κάνουμε έναν αγώνα για δημόσια δωρεάν παιδεία με επιστημονικό ήθος και τεχνογνωσία ώστε να διακρίνονται αυτοί που αγαπούν την επιστήμη και δουλεύουν και όχι μόνο οι πλούσιοι! 
Σας ευχαριστώ πολύ,ο μελλοντικός άνεργος χωρίς μέλλον νέος.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!