tromaktiko: Τι είδους κομμουνιστικό κόμμα;

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Τι είδους κομμουνιστικό κόμμα;



Για πρώτη φορά στην μεταδικτατορική (και μετακατοχική) Ελλάδα, το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στις 13 Οκτώβρη, υιοθέτησε και έδωσε στη... δημοσιότητα το αριστερίστικο και «εξτρεμιστικό» σύνθημα, του τροτσκισμού, κατά όλων των μεταδικτατορικών κυβερνήσεων και κομμάτων: ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ!

Καλοδεχούμενη, λοιπόν, η σταλινική ηγεσία στο κλαμπ των εξτρεμιστών. Μόνο που αυτό το υιοθέτησε μόνο ως σύνθημα και κάπως καθυστερημένα, όπως και το Παύση πληρωμών του Εξωτερικού χρέους, και αφού διαπίστωνε μέρα τη μέρα ότι χάνει την εμπιστοσύνη της βάσης, ιδιαιτέρα μετά τις ανώδυνες «παρελάσεις» του ΠΑΜΕ έξω από την Βουλή, που δυσαρεστούσαν το σύνολο των εργαζομένων που παρέμεναν στην Πλ. Συντάγματος.

Η ανάγκη να περισώσουν την χαμένη τους τιμή, τους οδήγησε και στην περιβόητη «περικύκλωση της βουλής» μετά από ενάμιση χρόνο ΔΝΤ και διασπαστικών λιποταξιών από τον κοινό αγώνα. Αγώνα που έδινε έξω απ' τη Βουλή ο εργαζόμενος λαός, τις περισσότερες φορές με την απουσία των κομμάτων και των συνδικάτων.

Με την ενέργεια της περικύκλωσης, η ηγεσία του ΚΚΕ και οι μηχανισμοί της στο ΠΑΜΕ, επιδίωκαν με έναν σμπάρο δύο τρυγόνια: Από τη μία να συσπειρώσουν τα μέλη και τους οπαδούς του κομμουνιστικού κόμματος και του ΠΑΜΕ , όπου είχαν αρχίσει να διαμαρτύρονται και να φυλλοροούνκαι από την άλλη να σώσουν τον αστικό κοινοβουλευτισμό από την οργή του κόσμου. Ο οποίος δικαίως εξέφραζε το μένος του και κατά των βουλευτών του συνόλου της αντιπολίτευσης, οι οποίοι εξακολουθούν να παραμένουν σε αυτήν νομιμοποιώντας τα αντισυνταγματικά, αντιλαϊκά και αντεθνικά μέτρα της Τρόικα. Μόνο οι συνθικολόγοι απέναντι στην άρχουσα τάξη και στα δεκανίκια της δεν τολμούν να παραδεχθούν δημοσίως την όλη «στροφή» της ηγεσίας του ΚΚΕ - ΠΑΜΕ.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο MEGA, η Αλέκα Παπαρήγα, και που αναδημοσίευσε ο «Ριζοσπάστης» στις 22 Οκτώβρη, ξεκαθάρισε το νόημα αυτής της στροφής: «.Θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής πράγμα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία πρόβλεψη, άλλοι το λένε κοινωνική έκρηξη, εμάς δεν μας αρέσει αυτός ο όρος, οι αγώνες θα συνεχιστούν γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Κι αν θέλετε, δεν είναι το Σύνταγμα μόνο που μπορεί να εκφράσει τη Λαϊκή διαμαρτυρία. Ο κάθε τόπος δουλειάς πρέπει να την εκφράσει.»

Μόνο όσοι δεν επιθυμούν δεν βγάζουν και το πραγματικό νόημα της δήλωσης της Αλέκας Παπαρήγας: «είμαστε αντίθετοι στην κοινωνική έκρηξη και καλούμε το λαό να εκφράσει τη διαμαρτυρία του σε κάθε τόπο δουλειάς και μακριά από το Σύνταγμα!»

Ας διαβάσουμε όμως και από τον Κυριακάτικο «Ριζοσπάστη» (23 Οκτώβρη, σελ. 2) για να καταλάβουμε στο που αποσκοπούν οι διαμαρτυρίες του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ. Υπό τον τίτλο «Ο λαός έχει δικό του δρόμο να βαδίσει» καλείτε: «Τώρα να απαιτήσει εκλογές. Και να γονατίσει τα κόμματα της πλουτοκρατίας που τον γονατίζουν για λογαριασμό της.»

Ποτέ και πουθενά ως σήμερα, ιδικά μετά την εξάρτηση του «ελληνικού» αστικού κοινοβουλίου από το λησταρχείο των διεθνών χρηματιστών και της Τρόικα, ο Ελληνικός λαός δεν «απαίτησε εκλογές» γιατί δεν εμπιστεύεται, όχι μόνο τα κόμματα της πλουτοκρατίας αλλά και των στυλοβατών τους, στο ΚΚΕ και στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Ο αγωνιζόμενος λαός επιθυμεί την ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου, την επαναφορά των όσων εκλάπησαν από το εισόδημα του, την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας και την ανεξαρτησία της από τις δαγκάνες του χρηματιστηριακού ιμπεριαλισμού και όχι να δώσει μια εκλογική ευκαιρία στα κόμματα της πλουτοκρατίας. Και δεν θα επιτρέψει να ξεγλιστρήσουν από της ευθύνες τους, που δεν είναι μόνο πολιτικές αλλά και ποινικές. Το πρόσταγμα επομένως για εκλογές έχει την σκοπιμότητα (στην παρούσα φάση που κινδυνεύει να ανατραπεί η κυβέρνηση Παπανδρέου από την κοινωνική έκρηξη) της διάσωση των κομμάτων της πλουτοκρατίας που υποτίθεται πως η ηγεσία του ΚΚΕ «πολεμάει».

Από τα γραφόμενα λοιπόν στο «Ριζοσπάστη» και από την καθημερινή πρακτική του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, αντιλαμβανόμαστε πώς όσα λέει για«αντιστάσεις» και «ανατροπές» είναι κουραφέξαλα, αφού όλα επιδιώκονται διά των εκλογών και για την σωτηρία του αστικού κοινοβουλευτισμού και της κεφαλαιοκρατικής τάξης πραγμάτων. Που σήμερα εξελίσσεται σε παγκόσμια δικτατορία του χρηματιστηριακού κεφαλαίου, και αυτήν καλείτε ο Ελληνικός λαός και οι λαοί όλου του κόσμου να αντιμετωπίσουν.

Οι ηγεσίες ΚΚΕ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εξαναγκαστούν από τον λαό (αφού τα μέλη τους συνθηκολογούν με τις ηγεσίες τους) να εγκαταλείψουν οριστικά και το συντομότερο το Ευρωκοινοβούλιο που έχουν θρονιαστεί σε αυτό, μόνο και μόνο για τα όσα εισπράττουν. Ήδη θα έπρεπε να είχανε φύγει και από την Βουλή και όχι να στηρίζουν την λαομίσητη κυβέρνηση Παπανδρέου.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!