tromaktiko: «Χρειάζεται βιώσιμη λύση για την Ελλάδα»

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

«Χρειάζεται βιώσιμη λύση για την Ελλάδα»



Την ανάγκη εξεύρεσης βιώσιμης λύσης για την Ελλάδα, υπογράμμισε ο επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Ο Ευρωπαίος επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις είπε ότι είναι καθοριστικής σημασίας να συμφωνηθεί ένα συνολικό πακέτο μέτρων που θα περιλαμβάνει τη βιώσιμη λύση για την Ελλάδα, την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και μια συντονισμένη προσέγγιση για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών. Ο Όλι Ρεν εξέφρασε την ελπίδα να σημειωθεί ικανοποιητική πρόοδος στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ώστε οι οριστικές αποφάσεις να ληφθούν στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ υπογράμμισε ότι το Ταμείο θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να βοηθήσει τους Ευρωπαίους στην εξεύρεση λύσεων.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Φρανσουά Μπαρουέν σημείωσε ότι στόχος είναι να εξευρεθεί ισχυρή και βιώσιμη λύση και επεσήμανε πως βούληση της Γαλλίας είναι να δώσει απαντήσεις που θα σταθεροποιήσουν την ευρωζώνη. «Επιθυμία μας είναι να οχυρωθούμε από τον κίνδυνο διάδοσης της κρίσης», τόνισε ο Φρανσουά Μπαρουέν, ο οποίος επεσήμανε ότι σκοπός είναι να καταλήξει το Εurogroup σε μια πρόταση που θα είναι αποδεκτή από τους ηγέτες.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!