tromaktiko: «Η ευρωζώνη έχει την πολιτική βούληση να ξεπεράσει την κρίση»

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

«Η ευρωζώνη έχει την πολιτική βούληση να ξεπεράσει την κρίση»



Η ευρωζώνη, η οποία δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να επιλύσει την κρίση χρέους, έχει «την πολιτική βούληση να την ξεπεράσει», διαβεβαίωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.«Τα μέλη της ευρωζώνης έχουν την πολιτική βούληση να ξεπεράσουν την κρίση του δημοσιονομικού χρέους», τόνισε η Μέρκελ στο Ανόι.

Η Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, οι οποίοι συναντήθηκαν την Κυριακή στο Βερολίνο υποσχέθηκαν «μόνιμες, συνολικές και γρήγορες απαντήσεις πριν από τα τέλη του μήνα», χωρίς ωστόσο να προσδιορίσουν το πλαίσιό τους.

Στόχος να φθάσουν στη σύνοδο κορυφής της G20, της οποίας θα προεδρεύσει η Γαλλία, στις Κάννες, στις 3 και 4 Νοεμβρίου, με μια «ενωμένη» Ευρώπη, η οποία θα έχει λύσει τα προβλήματά της.

Και για να έχουν στη διάθεσή τους περισσότερο χρόνο, οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν να αναβάλουν για τις 23 τη σύνοδο κορυφής που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 17 και 18 Οκτωβρίου και να τα συγκεντρώσουν όλα την Κυριακή. Υστέρα από πολλά χαμένα ραντεβού, η Ευρώπη ελπίζει αυτή τη φορά να καταφέρει να σταματήσει την επέκταση της κρίσης στην ευρωζώνη.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!