tromaktiko: Πετάει το ταμείο Μολυβιάτη από την Ηλεία

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Πετάει το ταμείο Μολυβιάτη από την Ηλεία



Το Ταμείο Μολυβιάτη μπορεί να διαθέτει χρήματα για την πυρόπληκτη Ηλεία, ωστόσο όπως φαίνεται τα χρήματα αυτά θα "χρυσώσουν" χάπια κι άλλων Νομών...
"Μόνο 18 εκατ. ευρώ από τα 40 συνολικά θα έρθουν στο νομό μετά την υλοποίηση της πολιτικής απόφασης που αναμένεται τις επόμενες ημέρες από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας".

Ούτε τα μισά από τα 40 εκατ. ευρώ που αναμένεται να εκταμιευθούν από λογαριασμό που υπάρχει στην Τράπεζα της Ελλάδος το αργότερο μέχρι την προσεχή Δευτέρα δεν θα πάρει η πυρόπληκτη Ηλεία σύμφωνα με πληροφορίες από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Η πολιτική απόφαση που έχει ληφθεί έπειτα από τις πιέσεις το τελευταίο διάστημα είναι να διατεθούν από το ταμειακό υπόλοιπο του «Ταμείου Μολυβιάτη» 40 εκατ. ευρώ όχι μόνο για την Ηλεία αλλά και για άλλους νομούς που έχουν καταγραφεί ζημιές από τις πυρκαγιές του 2007.

Η πυρόπληκτη Ηλεία αναμένεται να πάρει περίπου 18 εκατ. ευρώ ενώ ήδη έχει ανακοινωθεί από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη η χρηματοδότηση με 15 εκατ. ευρώ για έργα στην περιοχή του. Τα υπόλοιπα 7 εκατ. ευρώ πρόκειται να μοιραστούν σε άλλους νομούς που περιλαμβάνονται στην λίστα των πυρόπληκτων περιοχών του 2007.

Τα χρήματα συνολικά αγγίζουν το ποσό των 118 εκατομμυρίων ευρώ και προήλθαν από 92.000 δωρητές από Ελλάδα και εξωτερικό μετά τις πυρκαγιές του 2007 κυρίως για την Ηλεία που θρήνησε 44 νεκρούς .

Ωστόσο για μια ακόμα φορά το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται ότι προσπαθεί να εκτονώσει τις φωνές διαμαρτυρίας Βουλευτών όλων των κομμάτων και των τοπικών κοινωνιών άλλων περιοχών με το να μοιράσει τα χρήματα.

Πρέπει να τονιστεί ακόμα ότι έχει ζητηθεί από τα συναρμόδια υπουργεία να υπάρξει "ξεχωριστό" κονδύλι με το ποσό που δικαιούνται οι πυρόπληκτοι, ώστε να "διαχωριστεί" πλήρως το υπόλοιπο των χρημάτων, δηλαδή τα 118 εκ ευρώ, από το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!