tromaktiko: Κίνημα Φλωρίδη ή… κόμμα Σημίτη;

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Κίνημα Φλωρίδη ή… κόμμα Σημίτη;



Ο Γιώργος Φλωρίδης ήταν συνεπής στο ραντεβού με τις… πολιτικές εξελίξεις, όπως το είχε περιγράψει από το καλοκαίρι κιόλας...
τότε που επέλεξε να παραιτηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αντί να δεχθεί μια θέση στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, μετά τον μεγάλο πολιτικό συμβιβασμό του Πρωθυπουργού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τους αμφισβητίες του.

Σήμερα, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, που ανδρώθηκε στα χρόνια του «εκσυγχρονισμού» στο πλευρό του Κώστα Σημίτη, και διετέλεσε επί σειρά ετών προνομιακός συνομιλητής του πρώην πρωθυπουργού, παρουσίασε και επισήμως την αυτόνομη κίνησή του.

Ανακοίνωσε τη σύσταση ενός Ομίλου πολιτικού προβληματισμού, με την ονομασία «Κοινωνικός Σύνδεσμος», και τη συμμετοχή προσωπικοτήτων όπως του οικονομολόγου Γιάννη Στουρνάρα, επίσης επί σειρά ετών συνεργάτη του Κώστα Σημίτη, και του συγγραφέα Απόστολου Δοξιάδη.

Ο Γιώργος Φλωρίδης και οι υπόλοιποι πρωτεργάτες της κίνησης έσπευσαν να «χρωματίσουν» την πρωτοβουλία τους, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να μεταβληθεί σε πολιτικό «αποτύπωμα». Την ίδια στιγμή ωστόσο, περιέγραψαν ως ελατήριο για την κίνησή της, την ανάγκη να απαντηθεί το δίλημμα «προχωρούμε τη χώρα μπροστά, μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, ή αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση του χθες;».

Στα παρασκήνια, εκείνο που συζητείται έντονα είναι ότι με τη συγκεκριμένη κίνηση ο Γιώργος Φλωρίδηςέρχεται να καλύψει ένα μέρος του χώρου στο οποίο είχε κινηθεί στο παρελθόν το «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη. Και να αφοπλίσει τα πολιτικά επιχειρήματα της «κίνησης των τριών», δηλαδή της Άννας Διαμαντοπούλου, του Ανδρέα Λοβέρδου και του Γιάννη Ραγκούση, καθώς οι δυο πρώτοι αποτελούν επίσης πολιτικούς «επιγόνους» του πρώην πρωθυπουργού.
statesmen.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!