tromaktiko: Απολύθηκαν γιατί προσεύχονταν

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Απολύθηκαν γιατί προσεύχονταν



του Θεολόγου Αλεξανδράτου
Μια αρκετά περίεργη είδηση είδε την Παρασκευή το φως της δημοσιότητας. Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz απέλυσε 25 Σομαλούς υπαλήλλους της στο...
Σιάτλ γιατί έχαναν ώρες εργασίας προσευχόμενοι στον Αλλάχ.

Το θέμα είχε ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου όταν οι επικεφαλής της εταιρείας έκαναν σύσταση σε 34 οδηγούς ώστε να τηρούν το ωράριο που προβλέπει η σύμβασή τους και να μην χάνουν ώρες για την καθιερωμένη τους προσευχή.

Οι 35 Σομαλοί είχαν προσληφθεί με καθήκοντα να πηγαίνουν τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα για καθαρισμό και να τα γεμίζουν με καύσιμο ώστε να είναι έτοιμα για τους πλάτες. Παραιτήθηκαν όμως καθυστερήσεις και προβλήματα αφού οι οδηγοί σταματούσαν τη δουλειά τους για να προσευχηθούν στις ώρες που προβλέπει το Κοράνι.

Η εταιρεία έκανε γραπτή σύσταση στους υπαλλήλους και τους έδωσε περιθώριο μέχρι τις 20 Οκτωβρίου είτε να συμμορφωθούν στο ωράριο εργασίας είτε να απολυθούν. Οι εννέα από τους 34 δέχτηκαν και υπέγραψαν την σύμβαση εργασίας που δεν προβλέπει διάλειμμα για προσευχή.

Οι υπόλοιποι 25 αρνήθηκαν και όπως ήταν αναμενόμενο έμειναν χωρίς δουλειά.

Ο χρόνος διαλείμματος που επιτρέπουν οι εταιρείες στην Αμερική είναι 10 λεπτά αλλά οι μουσουλμάνοι υπάλληλοι τον ξεπερνούσαν κατά πολύ. Μέχρι να στρώσουν το χαλάκι και να πάρουν θέση, να πουν την προσευχή τους, να μαζέψουν το χαλάκι, που να φτάσει ένα δεκάλεπτο;

http://topontiki.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!