tromaktiko: Αλληλοαπορρίπτουν νομοσχέδια Δημοκρατικοί - Ρεπουμπλικάνοι

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Αλληλοαπορρίπτουν νομοσχέδια Δημοκρατικοί - Ρεπουμπλικάνοι



Τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι όσο και οι Δημοκρατικοί στην αμερικανική Γερουσία απέρριψαν χθες, Πέμπτη, τα νομοσχέδια αλλήλων για την τόνωση της οικονομίας, γεγονός που...
υπογραμμίζει την αδυναμία τους να βρουν μια διακομματική λύση που θα θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα τη δημιουργία θέσεων εργασίας, πριν από τις εκλογές της ερχόμενης χρονιάς.

Οι 47 Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας, μαζί με δύο από τους Δημοκρατικούς του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και έναν ανεξάρτητο, σταμάτησαν ένα σημαντικό τμήμα του ύψους 447 δισεκατομμυρίων δολαρίων νομοσχεδίου του Ομπάμα περί οικονομικών κινήτρων.

Η πρόταση αυτή, ύψους 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα αύξανε τη φορολόγηση των εκατομμυριούχων, για να δημιουργηθούν ή να προστατευθούν 400.000 θέσεις εργασίας για δασκάλους, πυροσβέστες, αστυνομικούς και άλλους εργαζομένους σε υπηρεσίες παροχής πρώτων βοηθειών.

Με ψήφους 50-50, οι υποστηρικτές της πρότασης δεν συγκέντρωσαν τις 60 ψήφους που απαιτούνταν στο 100μελές σώμα, για να παραμεριστεί το διαδικαστικό εμπόδιο που έθεταν οι Ρεπουμπλικάνοι.

«Για δεύτερη φορά σε δύο εβδομάδες, όλοι μέχρις ενός οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών επέλεξαν να εμποδίσουν ένα νομοσχέδιο που θα δημιουργούσε θέσεις εργασίας και θα δραστηριοποιούσε και πάλι την οικονομία μας. Αυτό είναι απαράδεκτο» δήλωσε ο Ομπάμα, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να πιέζει για την υιοθέτηση του σχεδίου «κομμάτι-κομμάτι».

Οι Δημοκρατικοί απάντησαν μπλοκάροντας μια προσπάθεια των Ρεπουμπλικάνων να ακυρώσουν έναν φόρο παρακράτησης 3% στις επιχειρήσεις, που πρόκειται να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου του 2013.

Με ψήφους 57-43, οι Ρεπουμπλικάνοι δεν συγκέντρωσαν τις 60 ψήφους που απαιτούνταν για να αποτρέψουν το διαδικαστικό εμπόδιο που είχε τεθεί από τους Δημοκρατικούς.

Οι δύο πλευρές κατηγόρησαν η μία την άλλη ότι προσπαθεί να καταλάβει πλεονεκτική θέση εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2012, το κεντρικό θέμα των οποίων φαίνεται σίγουρο πως θα είναι η οικονομία.

«Η προστασία των εκατομμυριούχων και η ήττα του προέδρου Ομπάμα είναι πράγματα σημαντικότερα για τους Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους μου από τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αποκατάσταση της οικονομίας μας» δήλωσε ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Χάρι Ριντ.

«Ο αμερικανικός λαός θέλει από μας να κάνουμε κάτι για την κρίση στην απασχόληση» είπε από την πλευρά του ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ.

«Αυτό που λένε οι Ρεπουμπλικάνοι είναι πως η αύξηση της φορολόγησης των ιδιοκτητών επιχειρήσεων δεν είναι ο τρόπος για να το κάνουμε» πρόσθεσε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!