tromaktiko: Απάντηση στο "΄Ωρες εργασίες εκπαιδευτικών και ενιαίο μισθολόγιο"

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Απάντηση στο "΄Ωρες εργασίες εκπαιδευτικών και ενιαίο μισθολόγιο"



Και ξανά προς τη δόξα τραβά.Άλλη μια φορά στόχο οι εκπαιδευτικοί με το περιβόητο ωράριο, διακοπές κτλ.(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/10/blog-post_210.html) Πάλι καλά που αποδέχεστε ότι είμαστε οι χειρότεροι αμειβόμενοι στο δημόσιο τομέα.Και ώρες είναι να ακούσουμε ότι ευθυνόμαστε για το χάλι που έχουμε πέσει.
Όχι φίλε μου ΔΕΝ θα απολογηθώ ούτε για το ωράριό μου , ούτε για το δίμηνο του καλοκαιριού.
Έχουμε μπει στο δημόσιο χωρίς βύσμα δια μέσω του ΑΣΕΠ.Έχουμε στο επάγγελμά μας άτομα που ναι , μπορεί και να μην κάνουν καλά τη δουλειά τους. Αλλά με συγχωρείς δεν σου επιτρέπω να πάρεις μπάλα όλο τον κλάδο.
Έχουμε στα χέρια μας τα παιδιά σας περισσότερες ώρες από ότι εσάς ,και δεν είναι επειδή δουλεύετε.Τα σαββατοκύριακα ,ας πούμε , για αναρωτήσου-αν έχεις παιδιά- πόσο χρόνο είσαι μαζί τους;
Και το ξέρεις όταν εντοπίζουμε διάφορα μικρά ή μεγάλα προβληματάκια που μπορεί να έχει το παιδί σας και που στο φινάλε είναι και η δουλειά μας να το κάνουμε αυτό , και όταν σας το λέμε κάνετε λες και έχουμε κάτι προσωπικό εναντίων σας. Γνωρίζετε ότι η προετοιμασία που λέτε που θέλετε να γίνεται στο σχολείο για την επόμενη μέρα , γίνεται κάθε μέρα στο σπίτι μας; Πώς νομίζετε ότι πάμε στο σχολείο; Απροετοίμαστοι; Ακόμα και μια απλή φωτοτυπία θέλει αρκετό χρόνο να γραφτεί ώστε να είναι αποτελεσματική και όχι φωτοτυπία για την φωτοτυπία.Το κάθε διαγώνισμα που γράφει το παιδί σας . Έτσι από τον ουρανό έρχεται σε εμάς και απλώς το φωτοτυπούμε στο σχολείο;
Για ρωτήστε τους εκπαιδευτικούς πώς προετοιμάζονται φέτος που ζήσαμε μέχρι και αυτό να ξεκινήσει σχολική χρονιά χωρίς βιβλία.Ρωτήστε τους εκπαιδευτικούς αυτόν τον καιρό που διοργανώνουμε τη γιορτή της 28ης με 60 παιδιά.
Και στο κάτω κάτω της γραφής δεν μπορούμε πλέον να δεχόμαστε όλα τα στραβά και τα ανάποδα του δημοσίου. Για πήγαινε σε κάποια δημόσια υπηρεσία σε μέρες αργίας , και αν βρείτε τους μισούς στις θέσεις τους , έλα να μου το πεις. Ακόμα και όταν αρρωσταίνουμε , πηγαίνουμε άρρωστοι γιατί τους μαθητές μας θα τους πάρει κάποιος άλλος εκπαιδευτικός-πάντα για το δημοτικό μιλάμε γιατί στο γυμνάσιο δυστυχώς υπάρχουν άλλες συνθήκες.
Και δεν νομίζω να τιμά και σας τους γονείς όταν γνωρίζετε ότι τον άνθρωπο που η πολιτεία έχει εμπιστευτεί την διαπαιδαγώγηση του παιδιού σας να αμείβεται με 700 ευρώ. Για το δικό μου το παιδί θα ήθελα να ξέρω ότι όταν αρρωσταίνει για παράδειγμα και το πάω στο νοσοκομείο να ξέρω ότι ο γιατρός είναι καλά αμειβόμενος , να μην χρειαστεί να κάνει άλλες δουλειές ή να παίρνει φακελάκι και να είναι προσηλωμένος στη δουλειά του.
Αλλά τι προσπαθώ να κάνω; Να βάλω μυαλό σε άτομα που δεν γνωρίζουν ούτε ποια είναι η δασκάλα του παιδιού τους ;Σε άτομα που δεν γνωρίζουν πότε η δασκάλα/δάσκαλος δέχεται για ενημέρωση; Που δεν γνωρίζει πώς λέγεται η εκπαιδευτικός που κάνει στο παιδί του Αγγλικά , Μουσική , Γυμναστική , Αγωγή ή και κυρίως το όνομα του εκπαιδευτικού που έχει ο μικρός του μπόμπιρας; Αν όντως τα ξέρει όλα αυτά , τότε ναι μπορεί δικαίως να παραπονιέσαι. Αλλά πραγματικά τους ξέρεις ή τα έχει αναλάβει όλα η σύζυγος;
Όσο για μας.Ναι έχουμε κάθε δικαίωμα να αντιδρούμε για το μισθό μας. Πιο κάτω πλέον το βαρέλι δεν ξέρω αν έχει.Δεν μπορούμε να την πληρώνουμε μια ζωή εμείς τα σπασμένα. Είπαμε επιτέλους θα εφαρμοστεί για όλους τους υπαλλήλους το ενιαίο και τελικά οι εξαιρέσεις ξεφυτρώνουν κάθε μέρα σαν μανιτάρια από αυτό.Γιατί να μην κακοπάθουν που θα πέσει ο μισθός π.χ. του εφοριακού από τα 3000 στα 1200;Ε δεν πειράζει.Αυτός τόσα χρόνια πρόλαβε και μάζεψε και πολλές δεκάρες στην άκρη.Στο κάτω κάτω της γραφής ας πληρωθεί και αυτός με 1200 και 1000 ευρώ, να δει τη γλυκα. Αλλά επειδή τελικά δικαιοσύνη δεν υπάρχει , τουλάχιστον αφήστε μας το δικαίωμα να αγανακτούμε και να διαμαρτυρόμαστε.Δεν μας έχει μείνει πλέον και τίποτα άλλο!!!

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!