συμπληρωμάτων διατροφής, καταλήγει έρευνα διεθνούς ομάδας επιστημόνων.
Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Archives of Internal Medicine, οι 38.000 Αμερικανίδες γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα, ηλικίας 50 ετών μέχρι 60 ετών είχαν μια κανονική διατροφή, όμως πολλές αποφάσισαν ότι χρειάζονταν συμπληρώματα.
Όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα της έρευνας, οι πολυβιταμίνες, το φολικό οξύ, η βιταμίνη Β6, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, ο χαλκός και ο σίδηρος, όταν καταναλώνονται αλόγιστα αυξάνουν τον κίνδυνο θανάτου.
Συγκεκριμένα τα δισκία σιδήρου αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 2,4%, ποσοστό που παρατηρήθηκε περίπου σε όλα τα προαναφερθέντα συμπληρώματα. Αντιθέτως τα συμπληρώματα ασβεστίου, σύμφωνα με την έρευνα, μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου, όμως οι ερευνητές τονίζουν ότι χρειάζονται περαιτέρω μελέτες για να εξακριβωθεί αυτό το εύρημα.
food-isimo.blogspot.com