tromaktiko: Μπάχαλο η μονάδα τεχνητού νεφρού Σπάρτης

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Μπάχαλο η μονάδα τεχνητού νεφρού Σπάρτης



Είμαστε νεφροπαθείς ενταγμένοι στο πρόγραμμα αιμοκάθαρσης του ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ.
Θα θέλαμε να πούμε στην κοινή γνώμη για το μπάχαλο που επικρατεί σε μια τόσο ευαίσθητη μονάδα θεραπείας.
Υπάρχει τρομερή έλλειψη υλικών και η τεχνική και ξενοδοχειακή υποδομή είναι σε μαύρο χάλι. Τα μηχανήματα χαλάνε συνεχώς, νερά τρέχουν στο πάτωμα, σεντόνια και μαξιλάρια σκισμένα και σκοροφαγωμένα, επίδεσμοι της πλάκας (όποτε υπάρχουν) κ.α
Με πρωτοφανή απόφαση του διοικητή, οι ασθενείς έχουν χωριστεί σε γιατρούς. Δηλαδή κάθε ένας από τους τρεις νεφρολόγους έχει χρεωθεί και συγκεκριμένους ασθενείς.
Αποτέλεσμα, όταν λείπει ο ''γιατρός σου'', οι 'άλλοι γιατροί να μη σου δίνουν σημασία.
Πρόσφατα έγινε το εξής. Μία νεφρολόγος από τις δύο έκανε τις μηνιαίες γενικές εξετάσεις αίματος στους ασθενείς της. Συγκεκριμένα αυτό έγινε την Τετάρτη 28/9/2011.
Την Πέμπτη η γιατρός αυτή έφυγε και μέχρι σήμερα Δευτέρα που σου γράφουμε λείπει.
Αποτέλεσμα να μη μας έχει ενημερώσει ακόμα για τα αποτελέσματα των εξετάσεων.
Ένας ασθενής που τόλμησε να ενοχλήσει τον Διευθυντή της μονάδας, σήμερα, ώστε να του πει τα αποτελέσματα, ο τελευταίος τον παρέπεμψε στη γιατρό του, η οποία βέβαια είναι ακόμη άφαντη!
Ας πάμε τώρα στα θέματα υγιεινής.
Μπάτε σκύλοι αλέστε. Όποιος θέλει μπαίνει και όποιος θέλει βγαίνει.Χωρίς έλεγχο,χωρίς μέτρα προστασίας (γάντια, ποδονάρια, μάσκα), όπως ορίζουν οι κανόνες υγιεινής. Μπαίνουν μέσα από διοικητικό προσωπικό, μεταφορείς, τεχνικοί,νοσοκόμοι άλλων κλινικών, συνοδοί, καφετζήδες, σεκιουριτάδες, καθαρίστριες.
Η μεγάλη επιτυχία όμως είναι οι τραπεζοκόμες. Αφού περάσουν από όλες τις κλινικές του νοσοκομείου, ακουμπήσουν καρότσια,κρεβάτια,φορεία,πόμολα,τηλέφωνα και ποιος ξέρει τι άλλο, έρχονται και στη μονάδα να μας σερβίρουν τρόφιμα με γυμνά χέρια.
Θα μου πείτε τώρα τι κάνει ο προϊστάμενος. Κάνει το κορόιδο! Ο δε διοικητής για να δείτε πόσο ενδιαφέρεται δεν έχει πατήσει στη μονάδα ούτε μια φορά από όταν ανέλαβε.
Θα μπορούσαμε να σου πούμε και άλλα τρελά που συμβαίνουν, αλλά σε προκαλούμε να τα μάθεις στην αίθουσα του δικαστηρίου στη Σπάρτη αφού εκκρεμούν, πέντε δίκες για την συγκεκριμένη μονάδα και τη λειτουργία της.

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία
Νεφροπαθείς του Νοσοκομείου Σπάρτης.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!