Την ξεκίνησαν ομογενείς με στόχο να πείσουν Αυστραλούς επιστήμονες, καλλιτέχνες και γευσιγνώστες να πηγαίνουν στην Ελλάδα να την γνωρίζουν, να την απολαμβάνουν και να δημιουργούν!
Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή της Νταϊάνας Ψαρομάτη.
Όλοι ξέρουμε ότι τα ελληνικά νησιά, με τη μοναδική φυσική ομορφιά τους, ελκύουν -συν τοις άλλοις- και πολλούς ξένους ζωγράφους.
Η Νταϊάνα Ψαρομάτη, εξακριβώνοντας αυτό, ιδίοις όμμασι, αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους να γνωρίσουν τη μαγεία των ελληνικών νησιών, αλλά και να ικανοποιήσουν την κρυφή λαχτάρα τους να ζωγραφίσουν τα ελληνικά νησιά.
Σε μια έκδοση του περιοδικού «Australian Artist», υπάρχει η εξής καταχώρηση: Ζωγραφίστε τα ελληνικά νησιά. Επισκεφθείτε 4 ανέγγιχτα νησιά με πολύχρωμες ψαρόβαρκες, πυκνούς ελαιώνες, δρομάκια γεμάτα μπουκαμβίλιες, αρχαίους ναούς και απόκρυφες σπηλιές με γαλαζοπράσινα νερά, με τη συνοδεία πεπειραμένου οδηγού/δασκάλου ζωγραφικής. Η τουρνέ διαρκεί 19 ημέρες και το κόστος είναι $ 3.250. Πρόκειται για έκδοση του 2008.
Η Νταϊάνα, Ψαρομάτη οργανώνει πέντε περιοδείες το χρόνο, από τον Απρίλη μέχρι τον Οκτώβρη, αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα και σε μη καλλιτέχνες να πάρουν μέρος σ' αυτές.
Η Ρεγγίνα Χόνα είναι επαγγελματίας ζωγράφος με ειδικότητα στο πορτρέτο, τη νεκρή φύση και τις θαλασσογραφίες, καλύπτοντας δηλαδή όλα σχεδόν τα είδη του χώρου της, ενώ συνάμα διδάσκει ζωγραφική σε αρχάριους, αλλά και προχωρημένους. Είναι το πρόσωπο που αναλαμβάνει περιοδεία Αυστραλών καλλιτεχνών στα νησιά Λέρο, Κάλυμνο, Πάτμο και Λειψούς προκειμένου να διδάξει εκείνους που πήραν μέρος σ' αυτό το ενδιαφέρον ταξίδι. Οι περισσότεροι εκ των τουριστών είναι νυν ή πρώην μαθητές της.
Εξάλλου, ένα μοναδικό ταξίδι στις Κυκλάδες, από μια τελείως διαφορετική σκοπιά, υπόσχονται ο βραβευμένος ομογενής φωτογράφος, Νικ Μελιδόνης, και ο δημοσιογράφος της SBS, Κώστας Δημητριάδης, για φωτογράφους.
Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι επαγγελματίας φωτογράφος για να λάβει μέρος στο Greek Island Odyssey (όπως είναι και το όνομα αυτής της περιήγησης), αλλά χρειάζεται να πιστεύει στη μαγεία της φωτογραφίας, της ιστορίας, της γλώσσας και του χρώματος. Να σημειωθεί ότι οι περιηγητές ενθαρρύνουν τους επαγγελματίες και μη φωτογράφους να πάρουν μέρος στη περιήγηση, καθώς θα λάβουν σημαντικές γνώσεις και εγγυώνται ότι οι φωτογραφίες θα είναι γεμάτες από αναμνήσεις σε συνδυασμό με το φωτογενές λευκό των Κυκλάδων.
Η περιήγηση γίνεται σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας και το πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ. Η επόμενη περιήγηση θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2012.
Μια άλλη περίπτωση είναι αυτή της πολυβραβευμένης σεφ και συγγραφέως βιβλίων ελληνικής μαγειρικής, Μαρίας Βεναρδή, που οργανώνει «γαστρονομικές εκδρομές» Αυστραλών στην Ελλάδα.
Η Μαρία Βεναρδή ξεναγεί τους Αυστραλούς και παράλληλα με τα αξιοθέατα κάθε περιοχής, τους μυεί και στις ιδιαιτερότητες της τοπικής κουζίνας.
Τέλος με πρωτοβουλία μιας άλλης Ελληνίδας, της νομικού Ευγενίας Μητράκα, θα γίνεται στην Ελλάδα, κάθε δυο χρόνια, Διεθνές Νομικό και Ιατρικό Συνέδριο.
Στο συνέδριο συμμετέχουν εκατοντάδες ομογενείς και Αυστραλοί επιστήμονες.