tromaktiko: Δικάζονται για τον αγώνα τους κατα των δεξαμενών καυσίμων στην Σούδα

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Δικάζονται για τον αγώνα τους κατα των δεξαμενών καυσίμων στην Σούδα



Για την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου έχει προσδιοριστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, η δίκη πρώην αυτοδιοικητικών... και μελών της επιτροπής αγώνα κατα της εγκατάστασης δεξαμενών υγρών καυσίμων στην Σούδα, μετά απο μήνυση που είχε καταθέσει η εταιρεία Mamid oil-Jet oil για συκοφαντική δυσφήμιση.

Με αφορμή την συγκεκριμένη δίκη, η επιτροπή αγώνα, με ανοιχτή επιστολή την οποία υπογράφει ο τέως δήμαρχος Σούδας κ.Γιάννης Περάκης, ζητά την συμπαράσταση του περιφερειάρχη, των βουλευτών και των δημάρχων της Κρήτης.

Μιλώντας στο Flashnews.gr ο κ.Περάκης χαρακτήρισε την μήνυση ως "μια υπερβολική κίνηση εκ μέρους της εταιρείας που έχει σαν σκοπό να εκφοβίσει τους αγώνες που είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε για ένα θέμα που μας απασχολεί τώρα και 20 χρόνια. Ζητούμε λοιπόν, απο όλους τους βουλευτές της Κρήτης, τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια, την συμπαράστασή τους για την δικαστική περιπέτεια στην οποία έχουμε εμπλακεί ".

Η επιστολή της επιτροπής αγώνα

" Τριάντα δύο (32) κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του κλειστού κόλπου της Σούδας, συγκεκριμένα ο τέως Δήμαρχος Σούδας, Δημοτικοί Σύμβουλοι του τέως Δήμου Σούδας και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων της περιοχής δικαζόμαστε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Η κατηγορία που μας προσάπτουν οι υπεύθυνοι της εταιρείας Mamid oil-Jet oil είναι για- συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου- με αφορμή δύο απαντητικές μας επιστολές σε δικές της επιστολές στον τύπο.

Οι επιστολές μας αυτές απαύγασμα των θέσεων και των αγώνων μας για την μη εγκατάσταση αποθηκών υγρών καυσίμων στο κλειστό κόλπο της Σούδας ήταν στο πνεύμα των ομόφωνων αποφάσεων των συλλογικών οργάνων που εκπροσωπούμε.

Όλοι εμείς αποτελούμε την επιτροπή αγώνα, που με την 192/08-12-2008 ομόφωνη απόφαση του ανασυγκρότησε το τότε Δημοτικό Συμβούλιο. Την πορεία όλων μας στα κοινά του τόπου μας την χαρακτηρίζει η προσήλωση στις Αυτοδιοικητικές αρχές, η συνέπεια στις ιδεολογικές μας αποφάσεις και στις πολιτικές μας θέσεις, η αγωνία μας για το περιβάλλον και το όραμα μας για ήπιες μορφές ανάπτυξης στον κλειστό κόλπο της Σούδας.

Σε καμία περίπτωση βεβαίως δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι οι επιστολές μας είχαν συκοφαντικό περιεχόμενο, αντιθέτως πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια προσπάθεια εκφοβισμού μας στον αγώνα που κάνουμε από τους υπευθύνους της εταιρίας.

Για τους παραπάνω λόγους σας ζητούμε να εκφράσετε την συμπαράσταση σας στην δικαστική μας περιπέτεια με ψηφίσματα ή με όποιο άλλο τρόπο εσείς κρίνεται σκόπιμο."
flashnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!