tromaktiko: Συνάντηση ΠΟΕ - ΟΤΑ με Καστανίδη

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση ΠΟΕ - ΟΤΑ με Καστανίδη



από το Γραφείο Τύπου
Η ΑΣΚ-ΟΤΑ σχετικά με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Οκτώβρη το βράδυ, μεταξύ του ΥΠ.ΕΣ κ.Χάρη Καστανίδη, με πρωτοβουλία του ιδίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, δηλώνει τα εξής...

Στη συνάντηση συζητήθηκαν για άλλη μια φορά τα θέματα των απολύσεων, της εργασιακής εφεδρείας και των εξευτελιστικών μισθών του νέου μισθολογίου. Και ενώ θα περίμενε κανείς πως η κυβέρνηση θα είχε κάτι συγκεκριμένο να ρίξει στο τραπέζι συνέβη το αντίθετο. Εισπράξαμε ακόμη μια φορά την πλήρη άρνηση διανθισμένη με μπόλικη συμπάθεια.

Προσπάθησε μάλιστα να εκβιάσει και να εκφοβίσει με έμμεσο τρόπο βάζοντας το δίλλημα πως αν δεν δεχθούμε αυτά, τότε ίσως αύριο να είναι μια διαφορετική μέρα και ότι θα κοπεί κάθε δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ κυβέρνησης και Ομοσπονδίας.

Ύστερα από αυτήν την αρνητική εξέλιξη η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την συνέχιση και την ένταση των κινητοποιήσεων μέχρι και τη γενική απεργία στις 19 Οκτώβρη παραμένοντας ανυποχώρητοι στην συντονισμένη επίθεση Κυβέρνησης, Νέας Δημοκρατίας και των μεγαλοκαναλαρχών που θέλουν να χτυπήσουν τον αγώνα των εργαζομένων στους Δήμους επειδή καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι η έκβαση αυτού του αγώνα μπορεί να πυροδοτήσει εξελίξεις που θα αμφισβητούν την πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της, την ίδια την ουσία του μνημονίου.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η κλιμάκωση και γενίκευση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με αίτημα την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και της βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής της αποτελεί πλέον μονόδρομο για τους εργαζόμενους και το λαό.

Καλούμε τα σωματεία και όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ να εντείνουν τον αγώνα τους, να συντονίσουν τη δράση τους με άλλους φορείς και κλάδους εργαζομένων και να συμμετέχουν μαζικά στο πανεργατικό συλλαλητήριο του Σαββάτου 15 Οκτώβρη στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις και στην γενική απεργία στις 19 Οκτώβρη.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!