tromaktiko: Πώληση μεταχειρισμένων προϊόντων ως νέα απο γνωστή αλυσίδα ηλεκτρικών συσκευών!

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Πώληση μεταχειρισμένων προϊόντων ως νέα απο γνωστή αλυσίδα ηλεκτρικών συσκευών!



Θα ήθελα να αναφερθώ για το υποκατάστημα ηλεκτρικών ειδών Saturn (επί της Συγγρού) για την πώληση μεταχειρισμένων προϊόντων ως καινούρια.

Συγκεκριμένα αγοράσαμε από το εν λόγω κατάστημα 2 επιδαπέδιες σόμπες (IQ HT1437 και Kerosun AL18), οι οποίες ήταν μεν μέσα στο κουτί τους, όμως είχαν σφραγιστεί με ταινία κι όχι με κάποιο σφράγισμα των εταιριών τους.

Όταν φτάσαμε σπίτι και προσπαθήσαμε να τις συναρμολογήσουμε ανακαλύψαμε πως στην IQ έλειπαν τα ειδικά βιδάκια στερέωσης της βάσης, ενώ στην Kerosun το προστατευτικό πλέγμα δεν βρισκόταν στη σωστή θέση στερέωσης αλλά "έπαιζε" ελεύθερο μεταξύ σχάρας κι αντιστάσεων. Έτσι στην ουσία είχαμε μια άχρηστη σόμπα ( IQ ) και μια εν δυνάμει επικίνδυνη στη χρήση της ( Kerosun ).

Προφανώς τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν ήρθαν "προβληματικά" από την εταιρία παραγωγής τους, αλλά ύστερα από επιστροφή σε κάποιο κατάστημα Saturn/Media Markt από κάποιον πελάτη συσκευάστηκαν "όπως όπως" και πουλήθηκαν ως "νέα" σε ανυποψίαστους πελάτες ( όπως εμείς ).

Τελικά επιστρέψαμε στο κατάστημα τις 2 προβληματικές σόμπες και πήραμε τα λεφτά μας πίσω, χωρίς κανένα πρόβλημα αφού και οι υπάλληλοι έδειξαν κατανόηση, αλλά κι επειδή η αγορά τους είχε γίνει σχεδόν μισή ώρα πριν την επιστροφή τους.

Κατανοώ πως η συγχώνευση των Media Markt με τα Saturn μπορεί να προκάλεσε χάος στις αποθήκες της δεύτερης ( με προβληματικά προϊόντα απο τα Media Markt ), όμως το να πουλάς μεταχειρισμένα είδη ως καινούρια είναι αρκετά προκλητικό, ιδιαίτερα όταν θέλεις να θεωρείσαι "σοβαρή" και "ανταγωνιστική" εταιρία στο χώρο!

Συνιστώ προσοχή σε όποιον πελάτη ψωνίζει ή θα ψωνίσει από τα συγκεκριμένα καταστήματα. Να ανοίγει πάντα τη συσκευασία πριν τη πληρωμή του προϊόντος, ώστε να βεβαιώνεται πως ό,τι περιγράφει ο κατασκευαστής βρίσκεται μέσα στη συσκευασία ακέραιο κι όχι μεταχειρισμένο ή ελλιπές!

Να σημειώσω πως οι υπάλληλοι του συγκεκριμένου υποκαταστήματος Saturn ήταν ευγενικότατοι και δε θεωρώ πως έχουν την ευθύνη αυτοί (οι περισσότεροι βρίσκονται υπό απειλή απόλυσης), αλλά η κακοδιαχείριση της εταιρίας που περιμένει με πλάνη να έχει κέρδη εν μέσω σοβαρής κρίσης!

Λυπάμαι μόνο τους εργαζόμενους στην αλυσίδα των Saturn ( και πρώην Media Markt σε ορισμένες περιπτώσεις ) που δουλεύουν υπό το φόβο της απόλυσης σε μια τόσο κακοδιαχειριζόμενη εταιρία κι αναγκάζονται να δικαιολογούν την ανυπαρξία σοβαρότητας από τη διεύθυνση ( ελληνική ή γερμανική).

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!