tromaktiko: Ορατά τα προβλήματα στην αποκομιδή απορριμμάτων λόγω της κατάληψης στο ΧΥΤΑ Ανω Λιοσίων

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Ορατά τα προβλήματα στην αποκομιδή απορριμμάτων λόγω της κατάληψης στο ΧΥΤΑ Ανω Λιοσίων



Λόφοι σκουπιδιών κάνουν τις τελευταίες ημέρες την εμφάνισή τους σε πολλές περιοχές της Αττικής εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους δήμους.
Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα, καθώς η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε να συνεχίσει ώς τις 11 Οκτωβρίου τις καταλήψεις σε γκαράζ δήμων, σε δημαρχεία, δημοτικά κτίρια αλλά και σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ).

Με τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, στο ενιαίο μισθολόγιο και στην εργασιακή εφεδρεία.

Στη Θεσσαλονίκη, πάντως, ξεκίνησε η αποκομιδή των απορριμμάτων. Τα ξημερώματα άνοιξε ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην περιοχή της Μαυροράχης, μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων, Κώστα Ζέρβα οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν την Παρασκευή για να εξετάσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. «Μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα, αποφασίσαμε να λήξουμε την κατάληψη στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, καθώς δεν υπήρξε η απαραίτητη νομική κάλυψη από την Ομοσπονδία μας» δήλωσε Κ.Ζέρβας.

Για την κατάληψη του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας, ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα ή όχι.

Εξαιτίας της κατάληψης στο ΧΥΤΑ, από την περασμένη Δευτέρα, και της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τα σκουπίδια σχηματίζουν μικρούς λόφους στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Μόνο στον κεντρικό δήμο υπολογίζεται πως έχουν συσσωρευτεί πάνω από 500 τόνοι απορριμμάτων και χρειάζονται τουλάχιστον δύο 24ωρα για να καθαρίσει η πόλη.

Η αποκομιδή των σκουπιδιών πραγματοποιείται με αργούς ρυθμούς στους περισσότερους δήμους του νομού, λόγω του ότι στο ΧΥΤΑ έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες απορριμματοφόρα για να εναποθέσουν τα φορτία.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!