tromaktiko: Σχετικά με: "Πυρά Σεραφείμ κατά Σηφουνάκη"

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Σχετικά με: "Πυρά Σεραφείμ κατά Σηφουνάκη"



Αφορά Πυρά Σεραφείμ κατά Σηφουνάκη
"εἶναι συμβατική ὑποχρέωση τοῦ Κράτους διότι ἀπό τοῦ ἔτους 1835 μέχρι σήμερα τό 96% τῆς περιουσίας τῆς Ἐκκλησίας πού μετρᾶ στόν τόπο αὐτό δύο χιλιάδες ἔτη ζωῆς".

Αυτό είναι σημείο από την επιστολή του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, η οποία γραμμένη με απίστευτο θράσος και...
απύθμενη ασέβεια απέναντι στους Έλληνες πολίτες προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει (περισσότερο να κοκορομαχήσει) με έναν πολιτικό που δεν έχει αφήσει και τις καλύτερες εντυπώσεις.

Με λίγα λόγια 2 γάιδαροι μαλώνανε σε ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΩΝΑ κε μητροπολίτη.
Είναι ασαφές και άγνωστο πως η εκκλησία διεκδικούσε και πάντα διεκδικεί την περιουσία ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Το κείμενο σας δε διαφέρει καθόλου από αυτό που θα μπορούσε να είχε γράψει ένας πρώην Βασιλιάς (ας πούμε ο Γκλύξμπουργκ) ή ακόμα και το ΔΝΤ μετά από μερικά χρόνια.

Η περιουσία της εκκλησίας μετρά στον τόπο 2.000 έτη!!
Μα τι λέτε;

Εγώ ξέρω ότι πήρε πολύ περισσότερο καιρό από την ίδρυση του Χριστιανισμού η εξόντωση του δωδεκάθεου στην Ελλάδα. Και φυσικά η επιβολή της Χριστιανικής πίστης μέσω των σταυροφοριών και συνεπώς η κατοχή εδαφών σε διάφορα σημεία του πλανήτη σίγουρα αποτελεί μια παράμετρο που ίσως να δικαιολογεί τη φράση σας, αν και από όσο γνωρίζω η ορθόδοξη εκκλησία έχει διαχωρίσει την θέση της και τις σταυροφορίες τις έχει φορτώσει στους καθολικούς.

Επειδή Κε Σεραφείμ δε μας τα λέτε καλά, και το κακό για σας είναι ότι κάποια στιγμή στην ζωή μας, εμείς οι Έλληνες χρειαστήκαμε κληρικό, τα συμπέρασμα της πλειοψηφίας από αυτή την εμπειρία δεν είναι τουλάχιστο πνευματικό, περισσότερο έχει να κάνει με οικονομική συναλλαγή και πολλές φορές με παζάρι λες και είσαι στο γιουσουρούμ) καταλαβαίνεται λοιπόν ότι όποια εντύπωση και να έχετε προσωπικά, δεν μπορείτε να πείσετε τον κόσμο που έχει την δική του εμπειρία για το θεάρεστο έργο της εκκλησίας, αφετέρου, να δηλώνεται αδικημένος ο κλήρος ότι το κράτος σας έχει κατασχέσει το 96% της περιουσίας, παρόλα αυτά ο κλήρος να σκανδαλίζει, με ακριβά αυτοκίνητα, πανάκριβα ζευγάρια παπούτσια, με πλούσιες και ακριβές γκαρνταρόμπες, και ανεκτίμητης αξίας πετραχήλια.

Έλεος ΠΙΑ!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!