tromaktiko: Υπάρχει ελπίδα από την κρίση να βγούμε και πραγματικά να σωθούμε

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Υπάρχει ελπίδα από την κρίση να βγούμε και πραγματικά να σωθούμε



Τελικά ξέρει κανείς σε αυτόν τον τόπο, που πάνε τα οικονομικά μας? Οι Κυβερνώντες, όπως φαίνεται, το μόνο του έχουν μάθει καλά είναι να ξεζουμίζουν, κάθε τρεις και λίγο, τα νοικοκυριά με μέτρα που οι...
τροϊκανοί υπαγορεύουν και αυτοί ,ως υποτακτικοί, στο λαό επιβάλλουν. Πριν από κάθε δόση δανείου τα ίδια και τα ίδια. Τον Ιούλιο ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο, με δυσβάστακτα για το λαό μέτρα,και πανηγύριζαν για τη δήθεν σωτηρία μας. Τώρα, τρεις μήνες μετά, φέρνουν και άλλα μέτρα, ακόμη πιο σκληρά, να μας ξανασώσουν, με την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου. Για την επόμενη δόση, σίγουρα, πάλι τα ίδια θα έχουμε και αντί για σωτηρία προβλέπεται δυστυχία, με κούρεμα "γουλί", όπως αργά κατάλαβε και ο Πρόεδρος της ΓΕΣΕΕ,και δεν πρόκειται να ξαναβγεί μαλλί, αν δεν εγκρίνουν οι τροίκανοί.
Δεν φτάνουν, βέβαια, μόνο αυτά.΄Ερχεται ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός οικονομικών και μας λέει, με βαρυσήμαντη δήλωσή του, ότι είμαστε ισότιμο μέλος της Ευρωζώνης και τα τοιαύτα, αφού όλοι πια ξέρουμε ποιος κάνει κουμάντο σε αυτόν τον τόπο. Κύριε Αντιπρόεδρε, μην εκτίθεστε τόσο, γιατί όταν χρειάζεται να θυμίσεις ότι εσύ κάνεις κουμάντο, πιθανότατα δεν κάνεις εσύ κουμάντο. Κάποτε ήμασταν φτωχοί αλλά υπερήφανοι. Σήμερα μας κατάντησαν και φτωχούς και καταφρονημένους. Θα ανανήψουμε?΄Ενας Θεός ξέρει, γιατί από τους ταγούς μας δεν έχει ο λαός πολλά να περιμένει.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!