tromaktiko: Υποβάθμιση ΤΕΙ Σερρών

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Υποβάθμιση ΤΕΙ Σερρών



Το οικονομικο προβλημα της Ελλαδας ειναι γνωστο απο ολους και για ολους τους τομεις.
ΟΜΩΣ η διαθεση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ να  υποβαθμισει τα ΤΕΙ της επαρχιας...
με  εξαναγκαστικο και υπουλο τροπο, ειναι πρωτοφανες και νομιζω αξιο καταγγελειας. Το ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ λοιπον δεχτηκε μια μειωση του προσωρινου διδακτικου προσωπικου της κατα 75% αφηνοντας διευθυνση και καθηγητες  εκπληκτους απο την αποφαση αυτη. Ενδεικτικα αναφερω οτι στο τμημα ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ, εσπασε καθε  ρεκορ εισαγωγης πρωτοετων ξεπερνωντας τον αριθμο των 200 και η παραλληλα την προαναφερμενη μειωση του προσωρινου διδατικου προσωπικου εκφραζει μια μεθοδευμενη ενεργεια για σαφης υποβαθμιση και εν τελει γιατι οχι διακοπη λειτουργειας του ΤΕΙ.

Επισης η εντολη του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ για δημιουργια 1 η 2 εργαστηριακων τμηματων των 25 η 15 ατομων, σε καθε τμημα του ΤΕΙ  δημιουργει μια απιστευτη συγχυση και δυσλειουργια καθως οι φοιτητες που προκειται να παρακολουθησουν καποιο εργαστηριακο μαθημα δεν ειναι μονο 50 αλλα 150 και 200. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΑΓΑΠΗΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ τι θα κανουν  και με ποιο τροπο θα παρακολουθησουν οι φοιτητες τα μαθηματα εφοσον μεινουν απ'εξω απο τις δηλωσεις.

Ελπιζω να γινεται αντιληπτη η σοβαροτητα το θεματος, γιατι μιλαμε για ενα παντελως αδιαφορο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ που το μονο που βλεπει  ειναι νουμερα και κοστος λειτουργειας! Τα χρηματα που δαπανουν οι γονεις μας για να μας προσφερουν ενα καλυτερο μελλον ξοδευονται ασκοπα, γιατι το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ υποβαθμιζει με καθε τροπο το επιπεδα σπουδων, και αφηνει στη τυχη το ποτε και αν θα παρει καποιος  ενα πτυχιο(αμφιβολου ποιοτητας)για να μπορεσει να διεκδικησει ενα βασικο μισθο με τα ανυπαρκατα δικαιωματα των περισσοτερων τμηματων ΤΕΙ.

Αν καταργησουν απο τα ΤΕΙ το "οπλο" της πρακτικης ασκησης στα εργαστηριακα μαθηματα τοτε ολοι οι αποφοιτοι εχουν ξεκαθαρα μηδαμινες  ευκαιριες για την ευρεση εργασιας. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΛΥΣΗ.-

Παρακαλω να δημοσιευτει γιατι αφορα νομιζω ολους οσους θελουν να λενε οτι ανηκουν σε εναν πολιτισμενο και μορφωμενο λαο.Τα προβληματα  αυτα υπαρχουν και πολλα ακομη τμηματα των ΤΕΙ της επαρχιας. Το θεμα πρεπει να παρει διαστασεις για να βρεθει λυση χωρις καμια δικαιολογια. Ελπιζω αυτη η δημοσιευση να ειναι μονο η αρχη.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!