tromaktiko: Όλοι μας μια γροθιά!

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Όλοι μας μια γροθιά!



Στην περάλαση της 28ης Οκτωβρίου του 2011! Μία παρέλαση που πρέπει να μας σπρώχνουν οι μεγαλύτεροι μας , οι γόνεις μας , οι καθηγητές μας ώστε να τιμούμε τους αγωνιστές του 40'! Στην εποχή μας, το 2011, οι καθηγητές μας μάς απαγόρευσαν να κατέβουμε στην παρέλαση. Όλοι οι μαθητές, αγόρια και κορίτσια στο 1ο Γενικό Λύκειο Νικαίας, συννενοηθήκαμε να...
κατέβουμε μόνοι μας , χωρίς συνοδεία από καθηγητή, χωρίς σημαία που πρέπει να μας την δίνει το ίδιο μας το σχολείο. Γι αυτό, το πρωί της Παρασκευής όλα τα παιδιά με μία σημαία , με ένα πανό λέγοντας "ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ..." και με φωνή, κατεβήκαμε στην παρέλαση.

Το συναίσθημα που νιώσαμε κατά την διάρκεια της παρέλασης δεν μπορούμε να το περιγράψουμε, ο εθνικός ύμνος στα στόματα μας γινόταν "ένα" με τα στόματα των ανθρώπων , μικρών και μεγάλων, που ήταν στο πεζοδρόμιο για να μας χειροκροτήσει!

Δεν θα ξεχάσω, μία συμμαθητρία μου την στιγμή που τελείωσε η παρέλαση και την βλέπω δακρυσμένη να μου λέει : Τα καταφέραμε μόνοι μας! Χωρίς βοήθεια... Μόνοι μας!
Θέλαμε να δείξουμε ότι η νέα γενιά είναι εδώ! Είμαστε δυνατοί για να ανταπεξέλθουμε τις δυσκολίες της χώρας μας!

Είμαστε εδώ! Οι Έλληνες δεν πεθαίνουν! Οι Έλληνες δεν τα βάζουν κάτω!
Ζήτω η Ελλάδα! Ζήτω το Έθνος!

1ο Γενικό Λύκειο Νικαίας


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!