tromaktiko: Εκοιμήθη εν Κυρίω ο μακαριστός Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Αλ. Κατσαρός

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Εκοιμήθη εν Κυρίω ο μακαριστός Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Αλ. Κατσαρός



+ Ιερεύς Ιωάννης Κ. Σουρλίγγας
Την Τετάρτη 26ην Οκτωβρίου 2011, εκοιμήθη εν Κυρίω ο μακαριστός Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Αλ. Κατσαρός σε ηλικία 99 ετών, Συνταξιούχος Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λεβιδίου Μαντινείας.
Η Εξόδιος Ακολουθία ετελέσθη την επομένη, Πέμπτην 27ην Οκτωβρίου 2011, εις τον Ιερόν Ναόν Αγ. Γεωργίου, στο Λεβίδι Μαντινείας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. Ιερείς εκ των Ενοριών της Τριπόλεως και των περιχώρων, Ιεροψάλτες και πλήθος Ενοριτών και συμπολιτών εκ Τριπόλεως και Αθηνών, παρευρέθησαν εις την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Πατρός Ιωάννου, συμπροσευχόμενοι για την ανάπαυση της ψυχής του, εκδηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την αγάπη και την συμπαράσταση προς τους οικείους του εκδημήσαντος Ιερέως και αποδίδοντας την κατά το ανθρώπινον τιμήν και τον σεβασμόν εις ένα άξιον Ιερέα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Μετά το πέρας της Εξοδίου Ακολουθίας παρατέθηκε εκ των οικείων του μακαριστού καφές και μακαρία τράπεζα, προς όλους τους παρευρισκομένους.

Με λόγια συγκινητικά αναφέρθηκε προς το πρόσωπο του εκλιπόντος ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έφυγε για τον ουρανό ένας από τους καλυτέρους Ιερείς της Μητροπόλεως, κάνοντας αναφορά στον βίο και την πολιτεία του Μακαριστού Ιερέως, φέρνοντας στην επιφάνεια όλα τα χαρίσματα που είχε ένας ταπεινός φιλάνθρωπος και φιλακόλουθος Ιερέας, όπως ήτο ο αοίδημος π. Ιωάννης.

Πρωτοπρεσβύτερος
Ιωάννης Αλεξ. Κατσαρός
Συνταξιούχος Εφημέριος
Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου
Λεβιδίου Μαντινείας

O Μακαριστός Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Κατσαρός, του Αλεξίου και της Δήμητρας, εγεννήθη εις Παλαιόπυργον Μαντινείας τον Ιούλιο του έτους 1912. Το έτος 1937 ενυμφεύθη την Ουρανία Βασ. Τζαβράγκου μεθ' ης απέκτησε τέσσερα τέκνα, την Δήμητρα, την Ελένη, την Ιωάννα και τον Αλέξιο.

Εχειροτονήθη υπό του μακαριστού, Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Γερμανού, Διάκονος την 4ην Ιουλίου 1942, εις τον Ιερόν Ναόν Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Τριπόλεως και Πρεσβύτερος την 26ην Ιουλίου 1942, εις την Ιερά Μονή Επάνω Χρέπας Μαντινείας.

Την 16ην Απριλίου 1964 έλαβεν υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος, κυρού Χρυσοστόμου, Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, την Πνευματικήν Πατρότητα και την 28ην Αυγούστου 1988, το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου υπό του Μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Θεοκλήτου Β΄,

Αρχικώς διωρίσθη ως τακτικός εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Κων/νου Ρουσίου Καλπακίου Μαντινείας, την 22ην Οκτωβρίου του έτους 1946 μετετέθη εις την ενορία Κοιμ. Θεοτόκου Νεοχωρίου Μαντινείας, και τέλος την 15ην Δεκεμβρίου 1953 τοποθετήθηκε στην ενορία Αγ. Γεωργίου Λεβιδίου, όπου και διακόνησε μετ' αυταπαρνήσεως και αγάπης έως της συνταξιοδοτήσεώς του.

Ετιμήθη την 14ην Μαρτίου 2004 υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, με το χρυσούν μετάλλιον της Ιεράς Μητροπόλεως ( Αγίου Θεοφόρου Πατρός Ωφελίμου)

Απεδήμησε εις Κύριον την 26ην Οκτωβρίου 2011
και ετάφη την επομένη εν Λεβίδι Μαντινείας.

Πλήθος κόσμου Ιερωμένων, Ιεροψαλτών, Οικείων, Πνευματικών Τέκνων και φίλων εσυνόδευσε την σορό του μακαριστού στην τελευταία του κατοικία, στο Κοιμητήριο της Ενορίας Αγ. Γεωργίου Λεβιδίου, πλησίον των τάφων των κεκοιμημένων Ιερέων της Ενορίας όπου και ετάφη.

Αιωνία αυτού η μνήμη, να έχουμε την Ευχή του

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!