tromaktiko: Τα μέτρα είναι επαχθή, αναγνωρίζει ο Μ. Παπαϊωάννου

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Τα μέτρα είναι επαχθή, αναγνωρίζει ο Μ. Παπαϊωάννου



Τα «επαχθή» μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση προκειμένου να αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία, αποτελούν ιστορική αναγκαιότητα, σημειώνει σε σημερινές του δηλώσεις προς...
την εφημερίδα τα Νέα ο υπουργός δικαιοσύνης, κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
"Πρόκειται για ένα σκληρό μέτρο στον στόχο μείωσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, αλλά και της αποφυγής του σκληρότερου μέτρου που είναι οι απολύσεις", είπε ο κ. Παπαϊωάννου υπογραμμίζοντας παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει τη συνεχή επιβολή νέων χαρατσιών από την κυβέρνηση, ότι πρόκειται για "ιστορική αναγκαιότητα".
"Τα λεγόμενα χαράτσια είναι δυσβάστακτοι φόροι και τέλη που καλείται να πληρώσει ο κόσμος. Ταυτόχρονα, όμως είναι και μια ιστορική αναγκαιότητα. Η συνταγή, δυστυχώς είναι μονόδρομος...Εάν δεν παίρναμε αυτά τα μέτρα θα έπρεπε να πάμε σε μεγάλο αριθμό απολύσεων στον δημόσιο τομέα, που θα μπορούσε να φτάσει και τις 100.000", είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ενώ σπεύδει να χαρακτηρίσει τα κινήματα ανυπακοής που στοχεύουν στην υποκίνηση των πολιτών να μην πληρώσουν τα «χαράτσια, ως "λαϊκίστικα κινήματα" που "στόχο έχουν την κατάργηση του κράτους δικαίου".
Παραδέχθηκε ωστόσο ότι τα μέτρα είναι "επαχθή", όπως και ότι το ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε να κάνει μεγάλες ιδεολογικές εκπτώσεις.
"Γνωρίζουμε ότι παίρνουμε μέτρα δυσβάστακτα και επαχθή για πολλούς, ίσως για όλους τους συμπατριώτες μας. Μέτρα που οδηγούν στη φτώχεια και την ανεργία , που όμως είναι αναγκαία για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία, για να μη βγούμε από το ευρώ. Είναι η πρώτη φορά που το εθνικό μας χρέος, το δημόσιο συμφέρον το υπηρετούμε με τη συνοδεία λύπης και στενοχώριας, με μεγάλες εκπτώσεις στο ιδεολογικό μας οπλοστάσιο και την πολιτική μας διαδρομή" δήλωσε ο ίδιος.

dailynews24.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!