tromaktiko: Η Θέση μας για την συνάντηση των πλειοψηφειών ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, Δημάρχου Αθήνας και του Προέδρου της ΚΕΔΕ

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Η Θέση μας για την συνάντηση των πλειοψηφειών ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, Δημάρχου Αθήνας και του Προέδρου της ΚΕΔΕ



από το Γραφείο Τύπου
Η «πρωτοβουλία» που πάρθηκε από την πλευρά της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ αλλά και της ΠΟΕ ΟΤΑ να... συναντηθούν με τον Δήμαρχο της Αθήνας κ. Καμίνη και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ κ. Ασκούνη προκειμένου να παρέμβουν στον υπουργό Εσωτερικών με στόχο να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις στην Τοπική αυτοδιοίκηση και να συγκεντρωθούν τα σκουπίδια με μοναδικό «αντάλλαγμα» την άρση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στην αποκομιδή των απορριμμάτων μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

Η πλειοψηφία στην ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕ ΟΤΑ δεν μπορεί να πατά σε δύο βάρκες. Δεν μπορεί από την μια πλευρά να δηλώνει ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί και από την άλλη πλευρά να προχωρά σε τέτοιες κινήσεις που δημιουργούν προβλήματα στην οργάνωση και συνέχιση τους αγώνα.

Ιδιαίτερα δεν μπορεί να προχωρεί σε τέτοιες ενέργειες όταν:

Τα Σωματεία των εργαζομένων στους Δήμους όλης της χώρας βρίσκονται σε γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν την συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων που το νομοσχέδιο προβλέπει όπως οι απολύσεις και η εφεδρεία το κουτσούρεμα των μισθών και των συντάξεων η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

Ταυτόχρονα σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο σήμερα στην Αθήνα προχωρούσαν σε καταλήψεις και διαδήλωναν ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που χθες ψήφισε η πλειοψηφία της Βουλής, δηλώνοντας της απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα, μέχρι την τελική νίκη.

Τέλος δεν μπορεί να είναι συνομιλητής και ιδιαίτερα διαμεσολαβητής ο Δήμαρχος της Αθήνας που έσυρε την ΠΟΕ ΟΤΑ στα δικαστήρια για να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική και έστρωσε το δρόμο στην πολιτική επιστράτευση.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση και η ΑΣΚ-ΟΤΑ αρνήθηκαν να πάρουν μέρος σε αυτή την συνάντηση και να νομιμοποιήσουν την μεσολάβηση του κ. Καμίνη αλλά και την προσπάθεια χτυπήματος του αγώνα μας.

Καλούμε τα Σωματεία των εργαζομένων στους Δήμους, όλους τους εργαζόμενους να εντείνουν την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης και της τρόικας, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και όσων την υποστηρίζουν.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!