tromaktiko: Δρόμος Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς τέλος

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Δρόμος Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς τέλος



Ταφόπλακα στην Οδύσσεια της παρούσας διαδικασίας για τον αυτοκινητόδρομο Πάφου Πόλης Χρυσοχούς, θα τεθεί και επίσημα στις 26 Οκτωβρίου που λήγει η ισχύς των προσφορών. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του «Φ», η κυβερνητική διαχειριστική επιτροπή θα συνέλθει εντός της ερχόμενης εβδομάδας, με αντικείμενο επί τάπητος την απόφαση για επίσημο τερματισμό των διαδικασιών, αφού θεωρούν ότι αυτές βρίσκονται από καιρό σε πλήρες αδιέξοδο.

Παράλληλα, η κοινοπραξία αναμένεται ότι θα προσφύγει σε νομικά μέσα για να διεκδικήσει όσα θεωρεί ότι δικαιούται.

Πάντως, ένα από τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος, θα είναι και οι επιπτώσεις στις διαδικασίες απαλλοτριώσεων σε σχέση με τον αυτοκινητόδρομο, κάτι που αναμένεται να αντιμετωπιστεί με νέα επαναπροκήρυξη προσφορών για το έργο.

Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να αντιμετωπιστούν και οι έντονες αντιδράσεις των κατοίκων και των οργανωμένων φορέων Πάφου και Πόλης Χρυσοχούς, αφού το θέμα του αυτοκινητόδρομου Πάφου-Πόλης μελετάται εδώ και 15 χρόνια. Αρχικά καθυστέρησε λόγω διαφωνιών με την όδευση, ενώ αργότερα, όταν έγιναν τα κατασκευαστικά σχέδια και προκηρύχθηκαν οι προσφορές, νέα καθυστέρηση προκάλεσαν οι ενστάσεις όσων απέτυχαν. Νέες καθυστερήσεις προκλήθηκαν αργότερα λόγω αδιεξόδων στις διαπραγματεύσεις με την πρώτη κοινοπραξία. Ακολούθησαν πολύπλοκες νομικές διαδικασίες και ενστάσεις σε δικαστήρια και Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών, που επίσης ξεπεράστηκαν και ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με τη δεύτερη επιτυχούσα κοινοπραξία.

Η Διαχειριστική Επιτροπή θεωρεί ότι και αυτές οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε αδιέξοδο, οπότε ένας τρόπος τερματισμού της διαδικασίας, είναι η μη ανανέωση από το Υπουργικό Συμβούλιο των προσφορών, που λήγουν στις 26 Οκτωβρίου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!