tromaktiko: Επεκτείνεται σε κοινότητες το αποχετευτικό της Λεμεσού

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Επεκτείνεται σε κοινότητες το αποχετευτικό της Λεμεσού



Οριστικά δρομολογείται πλέον από πλευράς Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού - Αμαθούντας η υλοποίηση μιας σειράς έργων αποχέτευσης σε κοινότητες της ανατολικής περιοχής Λεμεσού και της σύνδεσης τους με το κεντρικό αποχετευτικό σύστημα.
Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού-Αμαθούντας, προχωρά στην υλοποίηση και διαχείριση των αναγκαίων αποχετευτικών συστημάτων στις συγκεκριμένες κοινότητες, αφού εξασφάλισε δεσμεύσεις τόσο για τη συνεισφορά της Κυβέρνησης όσο και για τις υποχρεώσεις των επηρεαζόμενων τοπικών Αρχών σε ό,τι αφορά στην καταβολή των αποχετευτικών τελών χρήσης του συστήματος.

Οι σχετικές αποφάσεις κοινοποιήθηκαν στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού-Αμαθούντας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων κρατικών υπηρεσιών και αρμόδιων αξιωματούχων του Οργανισμού.

Στη σύσκεψη αφού τονίστηκε ότι η κατασκευή των αποχετευτικών έργων σε αγροτικές περιοχές αποτελεί αμετάκλητη απόφαση και εντάσσεται στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της Κυβέρνησης, δόθηκαν οδηγίες στον ΣΑΛΑ να προχωρήσει στη σύναψη δανείου με κυβερνητική εγγύηση και βάσει του προγραμματισμού του να αναλάβει την εκτέλεση των αποχετευτικών έργων στις κοινότητες Παλώδιας, Παρεκκλησιάς και Πύργου.

Η κατασκευή των αποχετευτικών έργων στις συγκεκριμένες κοινότητες της περιοχής Λεμεσού, εντάσσεται στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της Κυβέρνησης και ειδικότερα εφαρμογής της σχετικής οδηγίας 91/271 της Ε.Ε. για κατασκευή αποχετευτικών συστημάτων σε αγροτικές περιοχές και ιδιαίτερα σε κοινότητες με πληθυσμό πέραν των 2.000 κατοίκων.

H έναρξη των κατασκευαστικών έργων, σύμφωνα με τον πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί, θα γίνει μέσα στους πρώτους μήνες του νέου χρόνου και θα συμπληρωθούν μέσα σε περίοδο δυο χρόνων από την ημέρα έναρξης τους. To κόστος των αποχετευτικών έργων στις τρεις κοινότητες ανέρχεται στα €25,4εκατ., από τα οποία ποσό €20,8 εκατ. περίπου θα καλυφθεί από την Κυβέρνηση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!