tromaktiko: Η μυστική ταφή του Μουαμάρ Καντάφι

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Η μυστική ταφή του Μουαμάρ Καντάφι



Υπό απόλυτη μυστικότητα, τα ξημερώματα τις Δευτέρας η νέα κυβέρνηση της Λιβύης απομάκρυνε τις σωρούς του Μουαμάρ καντάφι...
του γιου του Μοτάσιμ και του πρώην υπουργού Άμυνας Αμπού Μπακρ Γιούνες Τζαμπέ, από το ψυγείο κεράτων στην Μιζουράτα και τις μετέφερε σε «μυστική τοποθεσία»στην έρημο της Λιβύης, όπου και έγινε η ταφή τους.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του διοικητή του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, Άμπντελ Ματζίντ Μλέγκτα, "η σορός του μεταφέρθηκε στην έρημο νωρίς το πρωί και ετάφη μαζί με τον γιο του", αφού πρώτα ο προσωπικός κληρικός του Καντάφι – που συνελήφθη μαζί του στην Σύρτη- τέλεσε την επικήδεια προσευχή μέσα στο ψυγείο στο οποίο εκτίθεντο οι σωροί.

Όπως ανακοίνωσε ο Μλέγκτα, στην «κανονική μουσουλμανική τελετή» υπήρχαν και αυτόπτες μάρτυρες – δύο ξαδέρφια του Μουαμάρ Καντάφι, που επίσης συνελήφθησαν την ίδια μέρα, όταν χτυπήθηκε το κομβόι αυτοκινήτων στο οποίο επέβαιναν για να διαφύγουν από την Σύρτη.

Φρουροί στην είσοδο της αγοράς όπου είχαν εκτεθεί τα πτώματα, δήλωσαν ότι μια πομπή τεσσάρων ή πέντε στρατιωτικών οχημάτων τα μετέφερε αργά χθες το βράδυ προς άγνωστη τοποθεσία. Αυτές οι εικόνες –μαζί με το άδειο στρώμα – είναι προς το παρόν τα μόνα που επιβεβαιώνουν την αλήθεια των ανακοινώσεων της κυβέρνησης της Λιβύης.

Οι αρχές δεν πρόκειται να αποκαλύψουν το σημείο ταφής του πρώην ισχυρού ηγέτη της Λιβύη- προκειμένου να μην γίνει ο τάφος του Καντάφι τόπος λατρείας, προσκυνήματος και συσπείρωσης των Λίβυων που εξακολουθούν να πιστεύουν στον Συνταγματάρχη. Την ίδια στιγμή, ο γιατρός που έκανε την νεκροψία στο άψυχο σώμα του Μουαμάρ Καντάφι, δηλώνει ότι περιμένει το πράσινο φως των αρχών για να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματά της...
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!