tromaktiko: Σχετικά με: Τιμές ακινήτων στα ύψη

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Σχετικά με: Τιμές ακινήτων στα ύψη



Και τι σας κάνει εντύπωση αγαπητέ; Θα ξεπουλήσει ο κόσμος τα σπίτια του επειδή υπάρχει κρίση; Δεν λέω να μην...(αφορά: Τιμές ακινήτων στα ύψη) κάνουν έστω κάποια μείωση 10-20% αλλά όχι επειδή κάπιοι τα βλέπουν ακριβά με βάση το δικό τους πορτοφόλι να θεωρούμε εξωφρενικές τις τιμές. Πέραν τούτων ακόμα και 50% κάτω να πάνε οι τιμές δεν θα αγοράσει τίποτα ο κόσμος γιατί τα λεφτά τα έχει στην άκρη για να πληρώνει φόρους. Πλέον με το ειδικό τέλος ακινήτων καλύτερα θα είναι να μένεις στο ενοίκιο σε ένα πολύ μικρό διαμέρισμα με χαμηλή τιμή παρά του να είσαι ιδιοκτήτης.

Επίσης εντελώς συμβουλετικά σου λέω οτι οι τιμές των ακινήτων διαμορφώνονται από την εμπορική τιμή ζώνης σε ευρώ/τ.μ της περιοχής που κοιτάτε. Και αυτή την τιμή μπορείτε να την βρείτε κάνοντας συγκρίσεις από άλλα ακίνητα της ίδιας περιοχής με τα ίδια οικοδομικά χαρακτηριστικά και μετά υπολογίσετε τον μέσο όρο σε ευρώ/τ.μ, μετά από αυτό μπορείτε να δείτε αν πράγματι είναι τσιμπιμένες ή όχι οι τιμές. Προσωπικά πάνω από το 60% των ακινήτων της χώρας τα θεωρώ οτι πωλείτε σε λογική τιμή.

Γενικά το ότι είναι το ακίνητο 10ετίας και στα Πατήσια προσωπικά δεν μου λέει τίποτα. Αν εκεί έχουν τιμές λ.χ 1200ευρώ/τμ και το σπίτι είναι 80 τετραγωνικά για 10έτη παλαιότητα τα 100000 ευρώ είναι λογική τιμή.

Προφανώς αυτοί που δεν κάνουν καθόλου μειώσεις είναι αυτοι που δεν έχουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Οι υπόλοιποι αν επιθυμούν να πουλήσουν σύντομα ένα ακίνητο καλό θα ήταν να προχωρήσουν σε σταδιακές μειώσεις μέχρι και 25% που είναι το μέγιστο.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!