tromaktiko: Κλείνει ο πύργος του Άιφελ τον Ιανουάριο για επισκευές

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Κλείνει ο πύργος του Άιφελ τον Ιανουάριο για επισκευές



Λόγο εκτεταμένων επισκευών που θα πραγματοποιηθούν στον πύργο του Άιφελ στο Παρίσι θα παραμείνει κλειστό το σύμβολο της πόλης του φωτός όλο τον μήνα Ιανουάριο.

 Οι εργασίες συντήρησης και επισκευών θα απασχολήσουν πιο πολύ τον δεύτερο όροφο που βρίσκετε σε ύψος 57 μέτρων. Θα αντικατασταθεί το δάπεδο που σήμερα είναι ξύλινο με γυάλινο διαφανές πάχους 36 χιλιοστών.
 Στον δεύτερο όροφο που βρίσκετε το εστιατόριο, θα δημιουργηθεί, αίθουσα συναυλιών και κατάστημα αναμνηστικών με βιβλιοπωλείο. Ο αρχιτέκτονας Alain Moatti που έχει αναλάβει την επισκευή, έχει μεριμνήσει ώστε, το παράθυρο της τουαλέτας των γυναικών να μεγαλώσει και να έχει μια φαντασμαγορική θέα στην πόλη.
Αυτή είναι η τρίτη μεγάλη ανακατασκευή που θα υποστεί ο πύργος σύμβολο από την κατασκευή του το 1889. Η πρώτη έγινε το 1937 και η δεύτερη το 1980.
 Το 317 μέτρων έργο τέχνης της μηχανικής του Gustave Eiffel το 1889 που κατασκευαστικέ, ήταν το υψηλότερο κτήριο του κόσμου και αρχικά είχε προγραμματιστεί να παραμείνει στην θέση που βρίσκετε μέχρι σήμερα για 20 μόνο χρόνια, με το πέρασμα του χρόνου όμως έγινε το σύμβολο της πόλης του φωτός και έχει παραμείνει στην θέση του. 

nyxtobaths.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!